Besplatan stručni skup: STEM obrazovanje po meri dece i mladih

5 stručnjaka o STEMu kao nastavnom pristupu

„STEM zbornica“ i „BIOKS – Udruženje biologa Kruševac“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače koji u svom pristupu primenjuju STEM nastavni koncept, eksperimentalni pristup i istraživački rad, da nam se pridruže na besplatnom stručnom skupu pod nazivom „STEM obrazovanje po meri dece i mladih“, na kom ćete imati priliku da se upoznate sa brojnim naučnim aktivnostima koje se sprovode u školama širom Srbije, a koje doprinose popularizaciji nauke i naučnih znanja.

Stručni skup će se održati ONLAJN, u četvrtak, 23. decembra od 19h. Podatke za pristup dobićete blagovremeno, pre početka stručnog skupa.

Učesnici stručnog skupa dobiće potvrdu o prisustvu sa 2 boda stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Šta vas očekuje na stručnom skupu?

Olivera Kolarić, profesor biologije, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Brana Pavlović“ i predsednica BIOKS-a

Predstaviće vam šta „Udruženje biologa Kruševac“ radi po pitanju popularizacije nauke i u kojim projektima učestvuje, ali će vam istaći i ključna zapažanja o vršanjačkoj edukaciji i rezultatima festivala Biofest 3 „Biologija očima dece“ koji je ujedinio nastavnike.

 

Daliborka Živković, saradnik PU, „Nata Veljković“, član BIOKS-a

Otkriće vam vezu STEM obrazovanja u vrtiću i razvoja ključnih obrazovnih kompetencija dece. Takođe, ona će vam i predstaviti moguće načine primene STEM obrazovanja kroz ostvarivanje partnerske saradnje sa Udruženjem biologa Kruševac.

 

Katarina Perović, profesor matematike, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Kruševac i saradnik BIOKS-a

Na ovom stručnom skupu pokazaće vam nekoliko primera realizovanih STEM i STEAM aktivnosti gde se aktivno koriste sadržaji obrađeni iz matematike u 5. i 6. razredu osnovne škole.

 

Svetlana Andrijanić, profesor razredne nastave, OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ Kragujevac

Predstaviće vam aktivnosti dece mlađih razreda na temu zaštite prirode, ukazujući i na sve izazove zagađenja sa kojima se planeta suočava. Pokazaće vam i nekoliko primera koji se tiču konkretnih predloga dece, a usmerenih na jačanje njihove ekološke svesti i manira.

 

Slavoljub Toskić, profesor biologije, OŠ „Branko Radičević“ Bor i član BIOKS-a

Otkriće vam kako je došao na ideju da otvori kanal i pomogne učenicima tokom onlajn nastave. Rećiće vam šta se sve na kanalu nalazi, i predstaviti eksperimenatr koje iz „STEM zbornice“.

 

Prijava je otvorena: Dođite da međusobno širimo znanje, ideje i dobru energiju

Da biste bili deo ovog stručnog skupa, čuli interesantne informacije i ideje od naših sagovornika, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege iz Srbije i regiona. Dobro nam došli!

Ukoliko imate neka pitanja vezana za stručni skup, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Želite da vas pozivamo na još ovakvih događaja? Pridružite se STEM zajednici, klikom na link OVDE i  dobićete priliku da se upoznate sa sjajnim idejama na našim događajima

Ostavite komentar

Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

СТЕМ је за свакога!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.