Besplatan stručni skup: STEM obrazovanje po meri dece i mladih

5 stručnjaka o STEMu kao nastavnom pristupu

„STEM zbornica“ i „BIOKS – Udruženje biologa Kruševac“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače koji u svom pristupu primenjuju STEM nastavni koncept, eksperimentalni pristup i istraživački rad, da nam se pridruže na besplatnom stručnom skupu pod nazivom „STEM obrazovanje po meri dece i mladih“, na kom ćete imati priliku da se upoznate sa brojnim naučnim aktivnostima koje se sprovode u školama širom Srbije, a koje doprinose popularizaciji nauke i naučnih znanja.

Stručni skup će se održati ONLAJN, u četvrtak, 23. decembra od 19h. Podatke za pristup dobićete blagovremeno, pre početka stručnog skupa.

Učesnici stručnog skupa dobiće potvrdu o prisustvu sa 2 boda stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Šta vas očekuje na stručnom skupu?

Olivera Kolarić, profesor biologije, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Brana Pavlović“ i predsednica BIOKS-a

Predstaviće vam šta „Udruženje biologa Kruševac“ radi po pitanju popularizacije nauke i u kojim projektima učestvuje, ali će vam istaći i ključna zapažanja o vršanjačkoj edukaciji i rezultatima festivala Biofest 3 „Biologija očima dece“ koji je ujedinio nastavnike.

 

Daliborka Živković, saradnik PU, „Nata Veljković“, član BIOKS-a

Otkriće vam vezu STEM obrazovanja u vrtiću i razvoja ključnih obrazovnih kompetencija dece. Takođe, ona će vam i predstaviti moguće načine primene STEM obrazovanja kroz ostvarivanje partnerske saradnje sa Udruženjem biologa Kruševac.

 

Katarina Perović, profesor matematike, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Kruševac i saradnik BIOKS-a

Na ovom stručnom skupu pokazaće vam nekoliko primera realizovanih STEM i STEAM aktivnosti gde se aktivno koriste sadržaji obrađeni iz matematike u 5. i 6. razredu osnovne škole.

 

Svetlana Andrijanić, profesor razredne nastave, OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ Kragujevac

Predstaviće vam aktivnosti dece mlađih razreda na temu zaštite prirode, ukazujući i na sve izazove zagađenja sa kojima se planeta suočava. Pokazaće vam i nekoliko primera koji se tiču konkretnih predloga dece, a usmerenih na jačanje njihove ekološke svesti i manira.

 

Slavoljub Toskić, profesor biologije, OŠ „Branko Radičević“ Bor i član BIOKS-a

Otkriće vam kako je došao na ideju da otvori kanal i pomogne učenicima tokom onlajn nastave. Rećiće vam šta se sve na kanalu nalazi, i predstaviti eksperimenatr koje iz „STEM zbornice“.

 

Prijava je otvorena: Dođite da međusobno širimo znanje, ideje i dobru energiju

Da biste bili deo ovog stručnog skupa, čuli interesantne informacije i ideje od naših sagovornika, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege iz Srbije i regiona. Dobro nam došli!

Ukoliko imate neka pitanja vezana za stručni skup, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Želite da vas pozivamo na još ovakvih događaja? Pridružite se STEM zajednici, klikom na link OVDE i  dobićete priliku da se upoznate sa sjajnim idejama na našim događajima

Ostavite komentar