BESPLATAN vebinar: Kako da fizika i matematika (ne) budu (naučna) fantastika?

Dobra nastavna praksa pravi put do zadovoljnih učenika!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve nastavnike, učitelje, vaspitače i ljubitelje nauke da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Kako da fizika i matematika (ne) budu (naučna) fantastika?“.

Koliko ste puta čuli da učenici ne vole matematiku i fiziku? Mnooogoo, zar ne? Šta ako vam kažemo da imamo ideje kako da matematika i fizika postanu omiljeni predmeti.

Pridružite nam se na vebinaru da vidite kako ideje izgledaju u praksi!

 

 

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 23. maja od 20:00h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja na mejl koji ostavite pri prijavi na vebinar.

 

Šta ćete saznati na ovom vebinaru?

 • Uspeh učenika na konkursu Društva Matematičara Srbije: Otkrijte kako su talentovani učenici pokazali izvanredne matematičke veštine.
 • Matematika i umetnost: Upoznajte se sa jedinstvenim pristupom u predstavljanju muzičkih dela kroz matematičke formule i funkcije.
 • Dan broja Pi: Istražite kreativne i edukativne aktivnosti za obeležavanje Pi matematičkog datuma.
 • Festival nauke: Saznajte više o fascinantnim STEM konceptima kroz različite eksperimente i tehnološka dostignuća, uključujući hologramske projekcije.
 • Fibonačijev dan: Doživite spektakularan način proslavljanja Fibonačijevog dana, uključujući video materijale i muzičke interpretacije inspirisane Fibonačijevim nizom.

Zatim, očekuje vas i put:

 • Teslinim koracima – od naelektrisanja do električne struje: Upoznajte se sa radionicom koja je osmišljena da približi STEM obrazovanje učenicima i nastavnicima kroz inspirativne priče i eksperimente povezane sa životom i radom Nikole Tesle.
 • Interaktivno učenje kroz igru: Saznajte kako su učenici kroz igru, crteže i praktične eksperimente istraživali statičko naelektrisanje i osnove električne struje.
 • Kviz znanja o atomu i naelektrisanju: Otkrijte kako je kviz sa 10 pitanja pomogao učenicima i nastavnicima da testiraju svoje razumevanje naučenih koncepta.
 • Praktični eksperimenti sa strujom: Naučite o zanimljivim ogledima koji povezuju teorijska znanja sa praktičnim životom, uključujući konstruisanje jednostavnih strujnih kola.
 • Matematičke veštine kroz grafički prikaz: Upoznajte se s inovativnim načinom učenja matematike kroz kreiranje grafika koji su učenicima omogućili vizualno razumevanje koncepta.
 • Značaj STEM obrazovanja: Razumite kako radionica „Teslinim koracima“ doprinosi naučnom opismenjavanju, razvoju timskog duha i kreativnosti među mladima.

Ko će biti vaši predavači?

Nataša Đorđević Paović je diplomirala na Fizičkom fakultetu u Beogradu i ima preko 20 godina iskustva u nastavi fizike u OŠ „Vuk Kardžić“ u Negotinu. Njeno iskustvo obuhvata rad u osnovnim i srednjim stručnim školama. Takođe, Nataša je deo prve generacije sertifikovanih STEM edukatora Obrazovnog STEM centra za Zapadni Balkan 2023, mentor je školama u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“ 2023. i saradnik Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja od 2018. godine.

Nataša je tokom svoje karijere višestruko nagrađivana. Osvojila je treću nagradu na konkursu IKT u nastavi 2008. godine, koji je organizovala Microsoft Software d.o.o. BG u Novom Sadu, za rad „Heroji sveta – elektronska knjiga“. Njeni radovi su objavljeni u bazi znanja Kreativne škole, Zborniku radova Digitalni čas, kao i u elektronskom Zborniku akreditovanog republičkog stručnog skupa učitelja.

 

Eldina Čuljević po zanimanju je master profesor matematike. Radi kao nastavnik matematike u Gimnaziji u Tutinu.  Učestvovala je na projektu Balkanska Omladinska škola 2020. i projektu  MultiCoolSchool 2023.

Član je amaterskog pozorišta Multimedijalnog centra Tutin kao i kulturno umetničkog udruženja Multimedijalnog centra Tutin.

Svoju ljubav prema prirodi pokazuje planinarenjem kao član planinarskog drustva ,,Beleg” Tutin.

Trudi se da matematiku predstavi na zanimljiv i kreativan način kako bi je učenici zavoleli onako kako je i ona voli.

 

Milhata Bakić po zanimanju je master profesor matematike. Radi kao nastavnik matematike u Gimnaziji u Tutinu. 

Učestvovala je na projektu  „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“ finansiran od strane Bundesministerium fur wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) – Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Nemačke.

Nosilac projekta je ASB South East Europe, implementator IDC a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin u partnerstvu sa Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka – SEDA i Merhamet Sandžak.

Projekat je trajao od kraja 2019. do kraja 2021. godine.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: 3 nastavnice i bezbroj zadovoljnih učeničkih osmeha. Kako da fizika i matematika ne budu fantastika?

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani (vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

 

 

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar