BESPLATAN vebinar: Moja planeta, moji eko-heroji i ja

Neka i u vašoj učionici (za)živi ekologija!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Moja planeta, moji eko-heroji i ja“.

Zamislite učionicu u kojoj vaši učenici postaju eko-heroji, spasavaju planetu i otkrivaju tajne prirode kroz čudesne avanture! Na ovom vebinaru videćete upravo to!🌳🐾💧

Pokazaćemo vam primere iz prakse, već realizovane aktivnosti, koje će vam pomoći da dobijete inspiraciju, sjajne ideje i praktične savete kako da pretvorite učionicu u čarobni ekološki svet, u kome će vaši učenici naučiti vrednosti očuvanja prirode i razviti ekološku svest kroz igru, razgovor i praktične aktivnosti.

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 11. maja od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako razviti ekološku svest kod dece?
  • Kako deci predstaviti eko-probleme i rešenja?
  • Kako motivisati decu da postanu eko-heroji?
  • Kako osmisliti i realizovati ekološke projekte?
  • Kako uključiti roditelje i zajednicu u eko-aktivnosti?
  • Videće nekoliko primera iz prakse naših članova iz STEM zajednice.
  • Otkrijte kako se kroz igru, razgovor i praktične aktivnosti može podstaknuti interesovanje učenika za ekologiju.

Znate da kod nas uvek ima i iznenađenja: 🌎 Pripremite se za interaktivni eko-kviz i nagrađivanje!🌿

Ko će biti vaši predavači?

Melita Ogrinšak je magistar primarne edukacije i učiteljica savetnica sa više od 30 godina iskustva. Radi u OŠ „Bedekovčina“ u Hrvatskoj i vodi izvannastavnu aktivnost „Prirodnjaci“. Aktivna je u Erasmus projektima, uključujući „Abeceda znanosti“ i „Budi rešenje – recikliraj“. Pohađala je šestodnevni tečaj u Berlinu o STEM i STEAM obrazovanju. Melita je takođe uključena u eTwinning projekte i izdaje časopis „Prirodnjaci“ sa svojim učenicima. Njen rad možete pronaći na Školskom portalu i Edutoriju. Melita je inovativna učiteljica koja kontinuirano traži nove izazove za unapređenje rada i uspeh svojih učenika. Kroz istraživačku nastavu i projekte, ona motiviše učenike da istražuju svet oko sebe.

Njen angažman u oblasti STEM-a i umetnosti pokazuje posvećenost holističkom pristupu u obrazovanju, težnjom za kreativnošću i interdisciplinarnim učenjem.

 

Slađana Đukanović je profesor razredne nastave i specijalista metodike likovne kulture. Svoju 33-godišnju karijeru gradi kao učiteljica u Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Kragujevcu. Slađana smatra da – biti učitelj, znači učiti dok si živ i neprestano unapređivati znanje. Uz lična i profesionalna iskustva, ona se trudi da prati savremene tokove u obrazovanju kroz učešće u seminarima. Svojim radom teži kvalitetnijoj, savremenijoj i zanimljivijoj nastavi, čime postiže trajnije znanje kod učenika. Učestvuje u različitim projektima u školi, podstičući druge kolege da joj se pridruže. Neke od njih su: „Pomoć u izradi domaćih zadataka romskoj deci, Decentralizacija, Škola za roditelje“, učestvovanje na konkursu „Kreativna škola“ i mnogi drugi. Ona je i dobitnik brojnih zahvalnica i plakata za doprinos promovisanju humanosti, što jasno pokazuje njenu svest o važnosti poštovanja tuđih potreba, pa samim tim i ekoloških. Njeni učenici osvajaju nagrade na raznim konkursima i takmičenjima zahvaljujući njenom radu na likovnoj, literarnoj i dodatnoj nastavi.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Neka i vaši učenici postanu zeleni super junaci i eko-heroji

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju sve kolege (vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Važno je da znate:

Zajedno zaista možemo učiniti naš svet lepšim i zelenijim mestom, zato nam se što pre pridružite i otkrijte ideje kako da zaštitimo planetu  i svi postanemo eko-heroji!✨

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.