BESPLATAN vebinar: Moja planeta, moji eko-heroji i ja

Neka i u vašoj učionici (za)živi ekologija!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Moja planeta, moji eko-heroji i ja“.

Zamislite učionicu u kojoj vaši učenici postaju eko-heroji, spasavaju planetu i otkrivaju tajne prirode kroz čudesne avanture! Na ovom vebinaru videćete upravo to!🌳🐾💧

Pokazaćemo vam primere iz prakse, već realizovane aktivnosti, koje će vam pomoći da dobijete inspiraciju, sjajne ideje i praktične savete kako da pretvorite učionicu u čarobni ekološki svet, u kome će vaši učenici naučiti vrednosti očuvanja prirode i razviti ekološku svest kroz igru, razgovor i praktične aktivnosti.

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 11. maja od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako razviti ekološku svest kod dece?
  • Kako deci predstaviti eko-probleme i rešenja?
  • Kako motivisati decu da postanu eko-heroji?
  • Kako osmisliti i realizovati ekološke projekte?
  • Kako uključiti roditelje i zajednicu u eko-aktivnosti?
  • Videće nekoliko primera iz prakse naših članova iz STEM zajednice.
  • Otkrijte kako se kroz igru, razgovor i praktične aktivnosti može podstaknuti interesovanje učenika za ekologiju.

Znate da kod nas uvek ima i iznenađenja: 🌎 Pripremite se za interaktivni eko-kviz i nagrađivanje!🌿

Ko će biti vaši predavači?

Melita Ogrinšak je magistar primarne edukacije i učiteljica savetnica sa više od 30 godina iskustva. Radi u OŠ „Bedekovčina“ u Hrvatskoj i vodi izvannastavnu aktivnost „Prirodnjaci“. Aktivna je u Erasmus projektima, uključujući „Abeceda znanosti“ i „Budi rešenje – recikliraj“. Pohađala je šestodnevni tečaj u Berlinu o STEM i STEAM obrazovanju. Melita je takođe uključena u eTwinning projekte i izdaje časopis „Prirodnjaci“ sa svojim učenicima. Njen rad možete pronaći na Školskom portalu i Edutoriju. Melita je inovativna učiteljica koja kontinuirano traži nove izazove za unapređenje rada i uspeh svojih učenika. Kroz istraživačku nastavu i projekte, ona motiviše učenike da istražuju svet oko sebe.

Njen angažman u oblasti STEM-a i umetnosti pokazuje posvećenost holističkom pristupu u obrazovanju, težnjom za kreativnošću i interdisciplinarnim učenjem.

 

Slađana Đukanović je profesor razredne nastave i specijalista metodike likovne kulture. Svoju 33-godišnju karijeru gradi kao učiteljica u Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Kragujevcu. Slađana smatra da – biti učitelj, znači učiti dok si živ i neprestano unapređivati znanje. Uz lična i profesionalna iskustva, ona se trudi da prati savremene tokove u obrazovanju kroz učešće u seminarima. Svojim radom teži kvalitetnijoj, savremenijoj i zanimljivijoj nastavi, čime postiže trajnije znanje kod učenika. Učestvuje u različitim projektima u školi, podstičući druge kolege da joj se pridruže. Neke od njih su: „Pomoć u izradi domaćih zadataka romskoj deci, Decentralizacija, Škola za roditelje“, učestvovanje na konkursu „Kreativna škola“ i mnogi drugi. Ona je i dobitnik brojnih zahvalnica i plakata za doprinos promovisanju humanosti, što jasno pokazuje njenu svest o važnosti poštovanja tuđih potreba, pa samim tim i ekoloških. Njeni učenici osvajaju nagrade na raznim konkursima i takmičenjima zahvaljujući njenom radu na likovnoj, literarnoj i dodatnoj nastavi.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Neka i vaši učenici postanu zeleni super junaci i eko-heroji

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju sve kolege (vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Važno je da znate:

Zajedno zaista možemo učiniti naš svet lepšim i zelenijim mestom, zato nam se što pre pridružite i otkrijte ideje kako da zaštitimo planetu  i svi postanemo eko-heroji!✨

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar