BESPLATAN vebinar: Nikola Tesla: Otkrivanje magije i nauke iza genija

Putovanje kroz izume, misterije i inspiraciju

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve roditelje, učitelje, nastavnike i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Nikola Tesla: Otkrivanje magije i nauke iza genija“.

Zamislite uzbudljivu avanturu kroz život i rad jednog od najvećih umova koje je čovečanstvo ikada poznavalo! Na ovom vebinaru otkrićemo tajne Nikole Tesle i njegove izvanredne doprinose svetu nauke i tehnologije. ⚡🔌💡🔭

Na vebinaru će biti prikazane aktivnosti koje su učenici realizovali tokom projektnog dana posvećenog Tesli. Otkrićemo kako su učenici analizirali upotrebu ozona u medicini, kakvu magiju kriju brojevi 3, 6 i 9 i kakav su oni imali značaj za Teslu, kako su izvođeni eksperimenti utemeljeni na Teslinim izumima, i još mnogo toga.

Uvid u Teslin život, njegove izume, tehnološke inovacije i inspiraciju pružiće nam svežu perspektivu na njegov neprocenjivi doprinos čovečanstvu.

 

 

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u ponedeljak na dan rođenja Nikole Tesle, 10. jula od 20:00h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete otkriti na vebinaru?

  1. Tajne iz života genija: Duboko ćemo zaroniti u svet Nikole Tesle, otkrivajući fascinantne detalje njegovog života i rada. Otkrićete misterioznu privlačnost koju su brojevi 3, 6, i 9 imali za Teslu.
  2. Eksperimente inspirisane Teslinim izumima: Upustićemo se u putovanje kroz mnoštvo zanimljivih eksperimenata koje su učenici realizovali inspirisani Teslinim idejama. Saznaćete kako su mladi umovi oživeli Teslin svet nauke i inovacija kroz kreativne radionice.
  3. Teslin doprinos naučnom svetu: Proputujte kroz vreme i saznajte kako su Teslini izumi transformisali svet u kojem živimo. Otkrijte na koji način njegovi izumi i dalje inspirišu modernu tehnologiju i nauku.
  4. Inspiracija za buduće generacije: Naučićete kako možete koristiti Teslinu priču da inspirišete mlade umove. Saznaćete kako da podstaknete decu na istraživanje i kreativno izražavanje, i inovativno stvaralaštvo.

Ko će biti vaš predavač?

Marina Trstenjak Petran je profesorka fizike sa 16-godišnjim radnim iskustvom u obrazovnom sistemu. Trenutno je zaposlena u srednjoj školi kao nastavnica fizike. Učestvovala je na različitim edukacijama povezanim sa STEM oblastima. Nagrađivana je kao mentor učenicima na opštinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima. ETwinning projekti u kojima je učestvovala dobili su oznaku za kvalitet. Autor je brojnih stručnih članaka iz oblasti vaspitanja i obrazovanja, aktivna je predavačica na državnim i međunarodnim konferencijama.

Marina promoviše STEM aktivnosti i realizovala je svoje ideje kroz priručnik „Fizika za vrtiće“, čiji je autor. Voli nauku i sve što je povezano sa naukom. Eksperimentisanje sa decom daje joj inspiraciju za dalji rad. U slobodno vreme se bavi sprovođenjem raznih naučnih radionica u saradnji sa udruženjima i školskim i predškolskim ustanovama gde promoviše STEM oblast.

PRIJAVA JE OTVORENA: Otkrijte Teslin svet čuda: Putovanje kroz genijalnost, inovacije i tajne nauke!

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani (roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

 

 

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar