BESPLATAN vebinar: Nikola Tesla: Otkrivanje magije i nauke iza genija

Putovanje kroz izume, misterije i inspiraciju

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve roditelje, učitelje, nastavnike i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Nikola Tesla: Otkrivanje magije i nauke iza genija“.

Zamislite uzbudljivu avanturu kroz život i rad jednog od najvećih umova koje je čovečanstvo ikada poznavalo! Na ovom vebinaru otkrićemo tajne Nikole Tesle i njegove izvanredne doprinose svetu nauke i tehnologije. ⚡🔌💡🔭

Na vebinaru će biti prikazane aktivnosti koje su učenici realizovali tokom projektnog dana posvećenog Tesli. Otkrićemo kako su učenici analizirali upotrebu ozona u medicini, kakvu magiju kriju brojevi 3, 6 i 9 i kakav su oni imali značaj za Teslu, kako su izvođeni eksperimenti utemeljeni na Teslinim izumima, i još mnogo toga.

Uvid u Teslin život, njegove izume, tehnološke inovacije i inspiraciju pružiće nam svežu perspektivu na njegov neprocenjivi doprinos čovečanstvu.

 

 

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u ponedeljak na dan rođenja Nikole Tesle, 10. jula od 20:00h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete otkriti na vebinaru?

  1. Tajne iz života genija: Duboko ćemo zaroniti u svet Nikole Tesle, otkrivajući fascinantne detalje njegovog života i rada. Otkrićete misterioznu privlačnost koju su brojevi 3, 6, i 9 imali za Teslu.
  2. Eksperimente inspirisane Teslinim izumima: Upustićemo se u putovanje kroz mnoštvo zanimljivih eksperimenata koje su učenici realizovali inspirisani Teslinim idejama. Saznaćete kako su mladi umovi oživeli Teslin svet nauke i inovacija kroz kreativne radionice.
  3. Teslin doprinos naučnom svetu: Proputujte kroz vreme i saznajte kako su Teslini izumi transformisali svet u kojem živimo. Otkrijte na koji način njegovi izumi i dalje inspirišu modernu tehnologiju i nauku.
  4. Inspiracija za buduće generacije: Naučićete kako možete koristiti Teslinu priču da inspirišete mlade umove. Saznaćete kako da podstaknete decu na istraživanje i kreativno izražavanje, i inovativno stvaralaštvo.

Ko će biti vaš predavač?

Marina Trstenjak Petran je profesorka fizike sa 16-godišnjim radnim iskustvom u obrazovnom sistemu. Trenutno je zaposlena u srednjoj školi kao nastavnica fizike. Učestvovala je na različitim edukacijama povezanim sa STEM oblastima. Nagrađivana je kao mentor učenicima na opštinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima. ETwinning projekti u kojima je učestvovala dobili su oznaku za kvalitet. Autor je brojnih stručnih članaka iz oblasti vaspitanja i obrazovanja, aktivna je predavačica na državnim i međunarodnim konferencijama.

Marina promoviše STEM aktivnosti i realizovala je svoje ideje kroz priručnik „Fizika za vrtiće“, čiji je autor. Voli nauku i sve što je povezano sa naukom. Eksperimentisanje sa decom daje joj inspiraciju za dalji rad. U slobodno vreme se bavi sprovođenjem raznih naučnih radionica u saradnji sa udruženjima i školskim i predškolskim ustanovama gde promoviše STEM oblast.

PRIJAVA JE OTVORENA: Otkrijte Teslin svet čuda: Putovanje kroz genijalnost, inovacije i tajne nauke!

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani (roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

 

 

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar

Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

СТЕМ је за свакога!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.