BESPLATAN VEBINAR: Roditelji i STEM: Zabavni eksperimenti u kućnim uslovima

Upoznajte se sa zabavnim, a lakim STEM eksperimentima 

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Roditelji i STEM: Zabavni eksperimenti u kućnim uslovima“. Na ovom praktičnom vebinaru upoznaćete se sa 12 zanimljivih primera eksperimenata koje možete realizovati kod kuće, pomoći materijala koje svako domaćinstvo ima. Pored podsticanja kreativnosti, inženjerskog razmišljanja i mehaničkih sposobnosti, eksperimente koje ćemo vam pokazati razvijaju i naučne temelje, upoznaju decu sa prirodnim naukama i razvijaju im veštine alternativnih oblika razmišljanja.

Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 14. aprila od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete blagovremeno pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako roditelji vide važnost STEMa?
  • Kako roditelji upoznaju decu sa prirodnim naukama i STEMom?
  • Koje eksperimente možete i vi, kao roditelji, da realizujete sa decom?
  • Upoznaćete se sa iskustvom dece koja odrastaju upoznajući nauku.

Eksperimente i aktivnosti koje vam predstavljamo predviđeni su za predškolski uzrast, ali nemojte zaboraviti da, kao što je i veliki Albert Ajnštajn tvrdio – nauku razumemo tek kad složene naučne teorije možemo jednostavno i lako da objasnimo i malom detetu. Zato, da bi i starija deca i učenici sa razumevanjem usvojili složenije naučne istine, principe i zakonitosti, uvek je dobro krenuti od onih lakih i jednostavnih eksperimenata. Zato, nastavnici i roditelji starije dece, očekujemo i vas na vebinaru 🙂

Ko će biti vaš predavač?

Sonja Branković – diplomirani master filolog, kreator brenda i profila Čupoglavci i mama koja u slobodno vreme osmišljava zabavne i edukativne aktivnosti

Na ovom predavanju Sonja će vam navesti razloge zašto je dobro uvesti STEM aktivnosti u ranom uzrastu i pokazati niz primera koje možete primeniti već danas u radu sa decom ili uputite roditelje vaših učenika na ove aktivnosti.

Pored toga, rećiće vam i na koji način sama priprema aktivnosti i eksperimente za svoju decu i podstiče im ljubav prema nauci i STEMu.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Otkrijte eksperimente koji deci bude ljubav prema nauci i STEMu

Da biste bili deo ovog vebinara, saznali sjajne ideje, ali i otkrili kako realizovati STEM aktivnosti u kućnim uslovima, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege (vaspitači, učitelji, nastavnici), kao i roditelji iz Srbije i regiona. 

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM učesnicima predavanja izdaje potvrdu sa 2 boda stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar