BESPLATAN VEBINAR: Roditelji i STEM: Zabavni eksperimenti u kućnim uslovima

Upoznajte se sa zabavnim, a lakim STEM eksperimentima 

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Roditelji i STEM: Zabavni eksperimenti u kućnim uslovima“. Na ovom praktičnom vebinaru upoznaćete se sa 12 zanimljivih primera eksperimenata koje možete realizovati kod kuće, pomoći materijala koje svako domaćinstvo ima. Pored podsticanja kreativnosti, inženjerskog razmišljanja i mehaničkih sposobnosti, eksperimente koje ćemo vam pokazati razvijaju i naučne temelje, upoznaju decu sa prirodnim naukama i razvijaju im veštine alternativnih oblika razmišljanja.

Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 14. aprila od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete blagovremeno pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako roditelji vide važnost STEMa?
  • Kako roditelji upoznaju decu sa prirodnim naukama i STEMom?
  • Koje eksperimente možete i vi, kao roditelji, da realizujete sa decom?
  • Upoznaćete se sa iskustvom dece koja odrastaju upoznajući nauku.

Eksperimente i aktivnosti koje vam predstavljamo predviđeni su za predškolski uzrast, ali nemojte zaboraviti da, kao što je i veliki Albert Ajnštajn tvrdio – nauku razumemo tek kad složene naučne teorije možemo jednostavno i lako da objasnimo i malom detetu. Zato, da bi i starija deca i učenici sa razumevanjem usvojili složenije naučne istine, principe i zakonitosti, uvek je dobro krenuti od onih lakih i jednostavnih eksperimenata. Zato, nastavnici i roditelji starije dece, očekujemo i vas na vebinaru 🙂

Ko će biti vaš predavač?

Sonja Branković – diplomirani master filolog, kreator brenda i profila Čupoglavci i mama koja u slobodno vreme osmišljava zabavne i edukativne aktivnosti

Na ovom predavanju Sonja će vam navesti razloge zašto je dobro uvesti STEM aktivnosti u ranom uzrastu i pokazati niz primera koje možete primeniti već danas u radu sa decom ili uputite roditelje vaših učenika na ove aktivnosti.

Pored toga, rećiće vam i na koji način sama priprema aktivnosti i eksperimente za svoju decu i podstiče im ljubav prema nauci i STEMu.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Otkrijte eksperimente koji deci bude ljubav prema nauci i STEMu

Da biste bili deo ovog vebinara, saznali sjajne ideje, ali i otkrili kako realizovati STEM aktivnosti u kućnim uslovima, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege (vaspitači, učitelji, nastavnici), kao i roditelji iz Srbije i regiona. 

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM učesnicima predavanja izdaje potvrdu sa 2 boda stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.