BESPLATAN vebinar: STEM sa mamom i tatom: Aktivnosti za decu i roditelje

Igrajte se sa decom kroz STEM!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve roditelje, učitelje, nastavnike i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „STEM za celu porodicu: Učenje i zabava s mamom i tatom“.

Zamislite porodične trenutke ispunjene otkrivanjem čudesnog sveta nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike! Na ovom vebinaru upoznaćete se sa idejama kako da ostvarite ove trenutke s vašom decom!🚀🔬🧪📐

Na vebinaru ćemo predstaviti praktične primere i aktivnosti koje možete realizovati sa svojom decom, kako biste zajedno istražili i uživali u STEM oblastima, podržavajući njihov razvoj i obrazovanje.

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u ponedeljak na Dan porodice, 15. maja od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako uključiti STEM aktivnosti u svakodnevni život porodice?
  • Kako podstaći decu na istraživanje nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike?
  • Kako zajedno s decom realizovati edukativne i zanimljive projekte?
  • Kako kroz zajedničke aktivnosti podržati obrazovanje i razvoj dece?
  • Videćete primere iz vrtićke prakse aktivnosti za decu i roditelje.

Ko će biti vaš predavač?

Katarina Šeravić Lovrak je magistar ranog i predškolskog odgoja i odgojiteljica savetnica u dečjem vrtiću „Ciciban“ u Velikoj Gorici, Hrvatska, sa 19 godina iskustva. Diplomirala je na „Montessori edukaciji“ i stekla međunarodnu Montessori diplomu (MEPI) za rad s decom od 3 do 7 godina. Nagrađivana je nekoliko puta s eTwinning nacionalnim oznakama kvalitete.

Članica je OMEP-a Hrvatska i STEM KLUBA udruge Osnaži-usavrši-integriraj za razvoj. Autorica je više stručnih radova i aktivni predavač međunarodnih konferencija i radionica u Hrvatskoj na teme razvoja deteta, STEM od rane dobi i saradnje s roditeljima. Koautorica je priručnika „Fizika za vrtiće“ i „Zanimljiva biologija“, koji promovišu STEM aktivnosti od najranije dobi.

Katarina ističe važnost prepoznavanja STEM-a svuda oko nas, te uključivanja roditelja kao partnere u STEM učenje deteta. U svom izlaganju, Katarina prikazuje kako roditeljima približiti STEM aktivnosti koje se sprovode u vrtiću, kroz – STEM dan za roditelje koji je zajedničko druženje dece i roditelja, gde deca pokazuju kako se aktivnosti rade. Katarina ističe važnost osveštavanja roditelja o STEM aktivnostima koje okružuju njihovu decu i pokazivanja kako one mogu biti u obliku jednostavnih, svakodnevnih aktivnosti.

PRIJAVA JE OTVORENA: Uključimo mame i tate u otkrivanje čarobnog sveta nauke i STEMa!

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani (roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar

Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

СТЕМ је за свакога!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.