BESPLATAN vebinar: STEM sa mamom i tatom: Aktivnosti za decu i roditelje

Igrajte se sa decom kroz STEM!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve roditelje, učitelje, nastavnike i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „STEM za celu porodicu: Učenje i zabava s mamom i tatom“.

Zamislite porodične trenutke ispunjene otkrivanjem čudesnog sveta nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike! Na ovom vebinaru upoznaćete se sa idejama kako da ostvarite ove trenutke s vašom decom!🚀🔬🧪📐

Na vebinaru ćemo predstaviti praktične primere i aktivnosti koje možete realizovati sa svojom decom, kako biste zajedno istražili i uživali u STEM oblastima, podržavajući njihov razvoj i obrazovanje.

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u ponedeljak na Dan porodice, 15. maja od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako uključiti STEM aktivnosti u svakodnevni život porodice?
  • Kako podstaći decu na istraživanje nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike?
  • Kako zajedno s decom realizovati edukativne i zanimljive projekte?
  • Kako kroz zajedničke aktivnosti podržati obrazovanje i razvoj dece?
  • Videćete primere iz vrtićke prakse aktivnosti za decu i roditelje.

Ko će biti vaš predavač?

Katarina Šeravić Lovrak je magistar ranog i predškolskog odgoja i odgojiteljica savetnica u dečjem vrtiću „Ciciban“ u Velikoj Gorici, Hrvatska, sa 19 godina iskustva. Diplomirala je na „Montessori edukaciji“ i stekla međunarodnu Montessori diplomu (MEPI) za rad s decom od 3 do 7 godina. Nagrađivana je nekoliko puta s eTwinning nacionalnim oznakama kvalitete.

Članica je OMEP-a Hrvatska i STEM KLUBA udruge Osnaži-usavrši-integriraj za razvoj. Autorica je više stručnih radova i aktivni predavač međunarodnih konferencija i radionica u Hrvatskoj na teme razvoja deteta, STEM od rane dobi i saradnje s roditeljima. Koautorica je priručnika „Fizika za vrtiće“ i „Zanimljiva biologija“, koji promovišu STEM aktivnosti od najranije dobi.

Katarina ističe važnost prepoznavanja STEM-a svuda oko nas, te uključivanja roditelja kao partnere u STEM učenje deteta. U svom izlaganju, Katarina prikazuje kako roditeljima približiti STEM aktivnosti koje se sprovode u vrtiću, kroz – STEM dan za roditelje koji je zajedničko druženje dece i roditelja, gde deca pokazuju kako se aktivnosti rade. Katarina ističe važnost osveštavanja roditelja o STEM aktivnostima koje okružuju njihovu decu i pokazivanja kako one mogu biti u obliku jednostavnih, svakodnevnih aktivnosti.

PRIJAVA JE OTVORENA: Uključimo mame i tate u otkrivanje čarobnog sveta nauke i STEMa!

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani (roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar