Besplatan vebinar: Uloga nastavnika u razvoju dece programera

Saznajte zašto da deca uče programiranje i kako da im to približite

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „PrograMarko“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Uloga nastavnika u razvoju dece programera“. Na ovom praktičnom vebinaru upoznaćete se sa osnovama programiranja pomoću Scratch-a. Kroz niz praktičnih primera ćete videti kako na zanimljiv način možete u nastavi koristiti Scratch resurse. Ideje sa kojima ćete se upoznati interesantne su za predškolce i osnovce, a metodologija rada primenljiva je i za srednjoškolce.

Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 3. marta od 19h. Link za pristup predavanju dobićete blagovremeno pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

 • Šta je programiranje?
 • Zašto deca treba da uče programiranje i kako da im to približimo?
 • Upoznaćete se sa Scratch platformom i Scratch wiki-jem.
 • Videćete kako da koristite ideje iz vodiča za nastavnike.
 • Naučićete Scratch projektno okruženje.
 • Predavač će vam pokazati kako se prave animacije i igrice.
 • Tu nije kraj – svim učesnicima predavač je obezbedio i jedno lepe iznenađenje!

Ko će biti vaš predavač?

Osnivač Udruženje za edukaciju dece i mladih iz oblasti programiranja i prve online škole programiranja 

Marko je stekao zvanje diplomiranog inženjera investicionog menadžmenta na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu. U sred ekonomske krize i smanjenja tržišta rada, počinje da istražuje programiranje i vrlo brzo se zapošljava u jednoj IT kompaniji. U proteklih 8 godina radio je u raznim industrijama od razvoja igrica, start-upa, do velikih korporacija i specijalizovao se u izradi veb aplikacija kao „Frontend developer“. Njegova strast ka programiranju i učenju ga je dovela do stvaranja prve onlajn škole programiranja za decu i mlade pod nazivom „PrograMarko“, gde na zabavan način prenosi svoja znanja iz oblasti programiranja.

PRIJAVA JE OTVORENA: Otkrijte kako da pomognete učenicima da probude programera u sebi

Da biste bili deo ovog vebinara, saznali sjajne ideje, otkrili zašto je programiranje važno, ali i upoznali se sa mogućnostima Scratch platforme, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege iz Srbije i regiona, a na predavanju vas očekuje i poklon od naših sponzora „PEAK sport Srbija“. 

„STEM zbornica“ učesnicima predavanja izdaje potvrdu sa 2 boda stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Komentari
 • Lidija

  Poštovani, sreda je 2. mart. Tada ste zakazali vebinar, ali ste u poruci napisali da je sreda 3. mart.

  Reply
Ostavite komentar