Besplatan vebinar: Uloga nastavnika u razvoju dece programera

Saznajte zašto da deca uče programiranje i kako da im to približite

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „PrograMarko“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Uloga nastavnika u razvoju dece programera“. Na ovom praktičnom vebinaru upoznaćete se sa osnovama programiranja pomoću Scratch-a. Kroz niz praktičnih primera ćete videti kako na zanimljiv način možete u nastavi koristiti Scratch resurse. Ideje sa kojima ćete se upoznati interesantne su za predškolce i osnovce, a metodologija rada primenljiva je i za srednjoškolce.

Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 3. marta od 19h. Link za pristup predavanju dobićete blagovremeno pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

 • Šta je programiranje?
 • Zašto deca treba da uče programiranje i kako da im to približimo?
 • Upoznaćete se sa Scratch platformom i Scratch wiki-jem.
 • Videćete kako da koristite ideje iz vodiča za nastavnike.
 • Naučićete Scratch projektno okruženje.
 • Predavač će vam pokazati kako se prave animacije i igrice.
 • Tu nije kraj – svim učesnicima predavač je obezbedio i jedno lepe iznenađenje!

Ko će biti vaš predavač?

Osnivač Udruženje za edukaciju dece i mladih iz oblasti programiranja i prve online škole programiranja 

Marko je stekao zvanje diplomiranog inženjera investicionog menadžmenta na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu. U sred ekonomske krize i smanjenja tržišta rada, počinje da istražuje programiranje i vrlo brzo se zapošljava u jednoj IT kompaniji. U proteklih 8 godina radio je u raznim industrijama od razvoja igrica, start-upa, do velikih korporacija i specijalizovao se u izradi veb aplikacija kao „Frontend developer“. Njegova strast ka programiranju i učenju ga je dovela do stvaranja prve onlajn škole programiranja za decu i mlade pod nazivom „PrograMarko“, gde na zabavan način prenosi svoja znanja iz oblasti programiranja.

PRIJAVA JE OTVORENA: Otkrijte kako da pomognete učenicima da probude programera u sebi

Da biste bili deo ovog vebinara, saznali sjajne ideje, otkrili zašto je programiranje važno, ali i upoznali se sa mogućnostima Scratch platforme, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege iz Srbije i regiona, a na predavanju vas očekuje i poklon od naših sponzora „PEAK sport Srbija“. 

„STEM zbornica“ učesnicima predavanja izdaje potvrdu sa 2 boda stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Komentari
 • Lidija

  Poštovani, sreda je 2. mart. Tada ste zakazali vebinar, ali ste u poruci napisali da je sreda 3. mart.

  Reply
Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.