Obuka: Nauka kroz slikovnicu i radionicu o Nikoli Tesli

Da li poznajete nekog malog naučnika?

Saznajte kako razvijati deci ljubav prema nauci kroz radionicu i slikovnicu namenjenu roditeljima i nastavnicima

STEM zbornica s radošću poziva sve vaspitače, nastavnike, stručne saradnike i roditelje da se pridruže jako zanimljivoj radionici pod nazivom ‘’Nikola Tesla – ispred budućnosti’’, koju realizuje ONLAJN Udruženje “KoHo pedagogija” iz Zagreba.

Radionica je pripremljena tako da istakne značajne korake u oblasti nauke, i pokaže kako je za mlade naučne umove važan razvoj interesovanja za mnogostruka naučna otkrića i pronalaske. Najbolji način na koji se to može podstaći je kroz primer lika i dela Nikole Tesle. Kako je okruženje važan katapult za razvoj, na ovoj radionici imaćete priliku da prepoznate one najvažnije elemente okruženja koji su ključni za razvoj naučnog duha i inovativnosti vaše dece/učenika.

Tematske oblasti koje se očekuju na radionici obuhvataju:

  • Okruženje koje potiče, ohrabruje i motivira razvoj naučnog uma i inovativnih sklonosti (kroz primer Teslinog okruženja);
  • Elementi naučne pismenosti: što čini naučni način razmišljanja i naučno stvaralaštvo (kroz primer Teslinog pristupa i događaja iz njegovog života);
  • Podsticaji za razvoj naučnog duha: primeri i opisi konkretnih aktivnosti, primeri materijala i literature (knjige, slikovnice). 

Radionica se održava 28.10. 2021. od 18.30h i traje 90 minuta. Realizacija radionice je preko onlajn platforme “Zoom”, a cena radionice je 13 eura. Pozivamo sve zainteresovane kolege i roditelje iz zemlje i regiona da se umreže i upoznaju nauku kroz interesantan pristup i link najvećeg naučnika – Nikole Tesle, a uz korisne savete stručnjaka i edukatora KoHo pedagogije.

Ukoliko želite svojoj deci/učencima da razvijate ljubav prema nauci to možete uspeti i pomoću interesantne slikovnice sa istom temom ‘’Nikola Tesla – ispred budućnosti’’, koju je specijalno recenzirao Memorijalni centar “Nikola Tesla“ u Smiljanu!

Specijalna ponuda za pratioce STEM zbornice: radionica + slikovnica = 35 eura. Prijava dostupna OVDE.

Nastavnici, uskoro vas očekuje još dosta iznenađenja koju vam pripremaju STEM zbornica i KoHo pedagogija, prijavite se za naš newsletter i budite u toku.


    Vaš imejl:

    Ostavite komentar