Obuka: Nauka kroz slikovnicu i radionicu o Nikoli Tesli

Da li poznajete nekog malog naučnika?

Saznajte kako razvijati deci ljubav prema nauci kroz radionicu i slikovnicu namenjenu roditeljima i nastavnicima

STEM zbornica s radošću poziva sve vaspitače, nastavnike, stručne saradnike i roditelje da se pridruže jako zanimljivoj radionici pod nazivom ‘’Nikola Tesla – ispred budućnosti’’, koju realizuje ONLAJN Udruženje “KoHo pedagogija” iz Zagreba.

Radionica je pripremljena tako da istakne značajne korake u oblasti nauke, i pokaže kako je za mlade naučne umove važan razvoj interesovanja za mnogostruka naučna otkrića i pronalaske. Najbolji način na koji se to može podstaći je kroz primer lika i dela Nikole Tesle. Kako je okruženje važan katapult za razvoj, na ovoj radionici imaćete priliku da prepoznate one najvažnije elemente okruženja koji su ključni za razvoj naučnog duha i inovativnosti vaše dece/učenika.

Tematske oblasti koje se očekuju na radionici obuhvataju:

 • Okruženje koje potiče, ohrabruje i motivira razvoj naučnog uma i inovativnih sklonosti (kroz primer Teslinog okruženja);
 • Elementi naučne pismenosti: što čini naučni način razmišljanja i naučno stvaralaštvo (kroz primer Teslinog pristupa i događaja iz njegovog života);
 • Podsticaji za razvoj naučnog duha: primeri i opisi konkretnih aktivnosti, primeri materijala i literature (knjige, slikovnice). 

Radionica se održava 28.10. 2021. od 18.30h i traje 90 minuta. Realizacija radionice je preko onlajn platforme “Zoom”, a cena radionice je 13 eura. Pozivamo sve zainteresovane kolege i roditelje iz zemlje i regiona da se umreže i upoznaju nauku kroz interesantan pristup i link najvećeg naučnika – Nikole Tesle, a uz korisne savete stručnjaka i edukatora KoHo pedagogije.

Ukoliko želite svojoj deci/učencima da razvijate ljubav prema nauci to možete uspeti i pomoću interesantne slikovnice sa istom temom ‘’Nikola Tesla – ispred budućnosti’’, koju je specijalno recenzirao Memorijalni centar “Nikola Tesla“ u Smiljanu!

Specijalna ponuda za pratioce STEM zbornice: radionica + slikovnica = 35 eura. Prijava dostupna OVDE.

Nastavnici, uskoro vas očekuje još dosta iznenađenja koju vam pripremaju STEM zbornica i KoHo pedagogija, prijavite se za naš newsletter i budite u toku.


  Vaš imejl:

  Ostavite komentar

  Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

  СТЕМ је за свакога!

  Bravo! Uspešno ste se prijavili.

  Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

  STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.