NOVI vebinar: „Devojčica Pipeta u svetu nauke i tehnike“

Dođite na vebinar pun nauke!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM u saradnji sa Društvom za razvoj i promociju nauke „Pipeta“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Devojčica Pipeta u svetu nauke i tehnike“.

Na ovom vebinaru otkrićete kako jedan biolog i fizičar sprovode sjajne radionice pune naučnih zanimljivosti, angažuju kroz nauku učeničke vijugice i otkrivaju naučni svet kroz praktičan rad i aktivnosti. Ovog puta pozivaju i vas na radionicu! Naši predavači će vam pokazati kako se sprovode eksperimenti, kako se učenici zainteresuju za nauku, ali vam i otkrivaju šta je važno da učenici „ponesu“ sa časa nauke.

Vebinar će se održati onlajn, u utorak, 25. oktobra od 19:00h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako se sprovode eksperimenti?
  • Kako izgleda nauka u praksi?
  • Kako se spaja biologija i fizika?
  • Kako se deca zainteresuju za nauku?
  • Kako da se nauka „ne zaboravi“?
  • Koja je uloga nastavnika u razvoju naučnih znanja učenika?

Mislite li da je to sve? Varate se! Očekuje vas puno primera eksperimenata, video prikaza radionica i predloga šta i vi možete da uradite sa svojim učenicima, ali i da se pridružite aktivnostima Društva za razvoj i promociju nauke „Pipeta“, jer uskoro organizuju fenomenalni naučni festival! Više o festivalu, čućete na vebinaru. 😉

Ko će biti vaši predavači?

Profesorka fizike Suzana Dovijarski Stankin

Osnivač Društva za razvoj i promociju nauke „Pipeta“ i nastavnik sa skoro 10 godina iskustva. Istraživač, naučnik i eksperimentalac koji svojim radom i zalaganjem menja učeničku svest o nauci, pomaže im da razumeju složene fizičke pojmove i otkriva im svet nauke kroz aktivan rad. Zašto njene časove svi jedva čekaju i na koji način ona povezuje teoriju i praksu, ispričaće nam na vebinaru.

 

Profesor biologije Stankin Dejan

Osnivač Društva za razvoj i promociju nauke „Pipeta“ i nastavnik biologije. Dejan dugo godina radi na razvoju dečjih praktičnih veština i otkrivanja važnosti uočavanja prirodnih zakonitosti u svetu u kom živimo. Pored prilike da decu upozna sa različitim oblastima biologije, Dejan na zanimljiv način učenicima skreće pažnju o tome da biologije ima i u drugim naukama. Kako to radi, pokazaće nam na vebinaru.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Upoznajmo Pipetu i njenu naučnu avanturu

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege (vaspitači, učitelji, nastavnici), kao i roditelji iz Srbije i regiona. 

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar