NOVI vebinar: „Devojčica Pipeta u svetu nauke i tehnike“

Dođite na vebinar pun nauke!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM u saradnji sa Društvom za razvoj i promociju nauke „Pipeta“ pozivaju sve zainteresovane nastavnike, učitelje i vaspitače da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Devojčica Pipeta u svetu nauke i tehnike“.

Na ovom vebinaru otkrićete kako jedan biolog i fizičar sprovode sjajne radionice pune naučnih zanimljivosti, angažuju kroz nauku učeničke vijugice i otkrivaju naučni svet kroz praktičan rad i aktivnosti. Ovog puta pozivaju i vas na radionicu! Naši predavači će vam pokazati kako se sprovode eksperimenti, kako se učenici zainteresuju za nauku, ali vam i otkrivaju šta je važno da učenici „ponesu“ sa časa nauke.

Vebinar će se održati onlajn, u utorak, 25. oktobra od 19:00h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na vebinaru?

  • Kako se sprovode eksperimenti?
  • Kako izgleda nauka u praksi?
  • Kako se spaja biologija i fizika?
  • Kako se deca zainteresuju za nauku?
  • Kako da se nauka „ne zaboravi“?
  • Koja je uloga nastavnika u razvoju naučnih znanja učenika?

Mislite li da je to sve? Varate se! Očekuje vas puno primera eksperimenata, video prikaza radionica i predloga šta i vi možete da uradite sa svojim učenicima, ali i da se pridružite aktivnostima Društva za razvoj i promociju nauke „Pipeta“, jer uskoro organizuju fenomenalni naučni festival! Više o festivalu, čućete na vebinaru. 😉

Ko će biti vaši predavači?

Profesorka fizike Suzana Dovijarski Stankin

Osnivač Društva za razvoj i promociju nauke „Pipeta“ i nastavnik sa skoro 10 godina iskustva. Istraživač, naučnik i eksperimentalac koji svojim radom i zalaganjem menja učeničku svest o nauci, pomaže im da razumeju složene fizičke pojmove i otkriva im svet nauke kroz aktivan rad. Zašto njene časove svi jedva čekaju i na koji način ona povezuje teoriju i praksu, ispričaće nam na vebinaru.

 

Profesor biologije Stankin Dejan

Osnivač Društva za razvoj i promociju nauke „Pipeta“ i nastavnik biologije. Dejan dugo godina radi na razvoju dečjih praktičnih veština i otkrivanja važnosti uočavanja prirodnih zakonitosti u svetu u kom živimo. Pored prilike da decu upozna sa različitim oblastima biologije, Dejan na zanimljiv način učenicima skreće pažnju o tome da biologije ima i u drugim naukama. Kako to radi, pokazaće nam na vebinaru.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Upoznajmo Pipetu i njenu naučnu avanturu

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto. Pravo učešća imaju sve kolege (vaspitači, učitelji, nastavnici), kao i roditelji iz Srbije i regiona. 

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i Obrazovni centar STEM učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar

Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

СТЕМ је за свакога!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.