BESPLATAN vebinar: Preduzetništvo kroz STEM: Učim biti preduzetnik!

Naučite decu da budu preduzetnici!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve roditelje, učitelje, nastavnike i vaspitače, ali i učenike da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Preduzetništvo kroz STEM: Učim biti preduzetnik! – ideje i primeri iz prakse“.

Jeste li se pitali nekada šta stvarno podrazumeva učeničko preduzetništvo i da li je ono zaista važno? Ooo da! Jako je važno!

Učeničko preduzetništvo je srž modernog obrazovanja, a mi smo tu da vas uputimo u svet u kojem se mali umovi transformišu u buduće lidera.

 

 

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 07. septembra od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na ovom vebinaru?

  1. Putovanje od ideje do proizvoda: Kako učenici zadruge „Zrno“ biraju proizvode, kreiraju poslovne planove i upravljaju budžetima. Odabir sastojaka, proizvodnje, pakovanja i reklamiranja – svaki korak je pažljivo osmišljen, a videćete i kako.
  2. Iskustvo prave prodaje: Saznaćete kako su učenici doživeli pravu prodaju, i šta su naučili o finansijama.
  3. Raznolikost proizvoda: Bilo da je reč o ekosapunima, tekućim deterdžentima, balzamima za usne, sokovima od mente ili čak čipsu od jabuke, saznaćete kako je tekao tok razvoj preduzetničkih resursa i šta su sve učenici morali da nauče o nastanku proizvoda, deklaraciji i prodajnoj vrednosti.
  4. Globalna prisutnost: Otkrijte kako su proizvodi učenika zadruge „Zrno“ pronašli svoj put do Engleske, Nemačke, Novog Zelanda i Kine kroz posebno pripremljene poklon pakete za međunarodne konferencije.
  5. Doprinos zajednici: Saznajte kako učenici sarađuju s lokalnim zadrugama, donirajući svoje proizvode za prodaju, a zatim koristeći sredstva za nabavku novih materijala ili podržavanje humanitarnih ciljeva.

Ko će biti vaši predavači?

Ivana Kozić je profesor engleskog jezika i književnosti i istorije. Radi u osnovnoj školi „August Cesarec” u Ivankovu. Nakon završenih studija za profesora engleskog jezika i istorije, upisala je poslediplomske specijalističke studije iz prevodilaštva koje je uspešno završila 2011. godine, stekavši zvanje specijalista prevodilac za engleski jezik.

Tokom svoje karijere, učestvovala je u različitim projektima, međunarodnim konkursima, takmičenjima i priredbama. Bila je mentor mnogim koleginicama do polaganja stručnog ispita, kao i studentkinjama na praksi. Godine 2019. napredovala je u zvanju mentora.

Zajedno s koleginicom Dijanom Penava redovno učestvuje u projektima, objavljuje stručne članke, održava predavanja na stručnim skupovima i savetima u školi, županijskim stručnim većima, međunarodnim konferencijama. Učestvovala je u eksperimentalnoj primeni HNOSA. U okviru kurikularne reforme izradila je metodičke preporuke za nastavne časove.

 

Dijana Penava je profesor biologije i hemije. Radi u Osnovnoj školi „August Cesarec” u Ivankovu. Vodi aktiva nastavnika predmetne nastave u školi, aktivno je deo školskog tima za kvalitet, i rukovodi Učeničkom zadrugom „Zrno“ u školi. Učestvovala je u kreiranju digitalnih sadržaja za nastavu hemije za jednu izdavačku kuću.

Tokom svoje karijere, bila je uključena u različite projekte, međunarodne konkurse, takmičenja na županijskom nivou i priredbe, te je bila mentor mlađim koleginicama do polaganja stručnog ispita. Godine 2019. napredovala je u zvanju mentora.

Tokom 2018. godine, učestvovala je na Međunarodnom turniru mladih prirodnjaka u Gruziji gde je osvojena bronzana medalja. Zajedno s koleginicom Ivanom Kozić redovno učestvuje u projektima, objavljuje stručne članke, održava predavanja na stručnim skupovima i savetima u školi, županijskim stručnim većima, i međunarodnim konferencijama.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Pokrenite kroz STEM obrazovanje preduzetničke veštine učenika!

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani (roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

 

 

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar