BESPLATAN vebinar: Preduzetništvo kroz STEM: Učim biti preduzetnik!

Naučite decu da budu preduzetnici!

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ pozivaju sve roditelje, učitelje, nastavnike i vaspitače, ali i učenike da nam se pridruže na besplatnom vebinaru pod nazivom „Preduzetništvo kroz STEM: Učim biti preduzetnik! – ideje i primeri iz prakse“.

Jeste li se pitali nekada šta stvarno podrazumeva učeničko preduzetništvo i da li je ono zaista važno? Ooo da! Jako je važno!

Učeničko preduzetništvo je srž modernog obrazovanja, a mi smo tu da vas uputimo u svet u kojem se mali umovi transformišu u buduće lidera.

 

 

🫵 Vebinar će se održati onlajn, u četvrtak, 07. septembra od 19:30h. Link za pristup vebinaru dobićete 2h pre početka događaja.

Šta ćete saznati na ovom vebinaru?

  1. Putovanje od ideje do proizvoda: Kako učenici zadruge „Zrno“ biraju proizvode, kreiraju poslovne planove i upravljaju budžetima. Odabir sastojaka, proizvodnje, pakovanja i reklamiranja – svaki korak je pažljivo osmišljen, a videćete i kako.
  2. Iskustvo prave prodaje: Saznaćete kako su učenici doživeli pravu prodaju, i šta su naučili o finansijama.
  3. Raznolikost proizvoda: Bilo da je reč o ekosapunima, tekućim deterdžentima, balzamima za usne, sokovima od mente ili čak čipsu od jabuke, saznaćete kako je tekao tok razvoj preduzetničkih resursa i šta su sve učenici morali da nauče o nastanku proizvoda, deklaraciji i prodajnoj vrednosti.
  4. Globalna prisutnost: Otkrijte kako su proizvodi učenika zadruge „Zrno“ pronašli svoj put do Engleske, Nemačke, Novog Zelanda i Kine kroz posebno pripremljene poklon pakete za međunarodne konferencije.
  5. Doprinos zajednici: Saznajte kako učenici sarađuju s lokalnim zadrugama, donirajući svoje proizvode za prodaju, a zatim koristeći sredstva za nabavku novih materijala ili podržavanje humanitarnih ciljeva.

Ko će biti vaši predavači?

Ivana Kozić je profesor engleskog jezika i književnosti i istorije. Radi u osnovnoj školi „August Cesarec” u Ivankovu. Nakon završenih studija za profesora engleskog jezika i istorije, upisala je poslediplomske specijalističke studije iz prevodilaštva koje je uspešno završila 2011. godine, stekavši zvanje specijalista prevodilac za engleski jezik.

Tokom svoje karijere, učestvovala je u različitim projektima, međunarodnim konkursima, takmičenjima i priredbama. Bila je mentor mnogim koleginicama do polaganja stručnog ispita, kao i studentkinjama na praksi. Godine 2019. napredovala je u zvanju mentora.

Zajedno s koleginicom Dijanom Penava redovno učestvuje u projektima, objavljuje stručne članke, održava predavanja na stručnim skupovima i savetima u školi, županijskim stručnim većima, međunarodnim konferencijama. Učestvovala je u eksperimentalnoj primeni HNOSA. U okviru kurikularne reforme izradila je metodičke preporuke za nastavne časove.

 

Dijana Penava je profesor biologije i hemije. Radi u Osnovnoj školi „August Cesarec” u Ivankovu. Vodi aktiva nastavnika predmetne nastave u školi, aktivno je deo školskog tima za kvalitet, i rukovodi Učeničkom zadrugom „Zrno“ u školi. Učestvovala je u kreiranju digitalnih sadržaja za nastavu hemije za jednu izdavačku kuću.

Tokom svoje karijere, bila je uključena u različite projekte, međunarodne konkurse, takmičenja na županijskom nivou i priredbe, te je bila mentor mlađim koleginicama do polaganja stručnog ispita. Godine 2019. napredovala je u zvanju mentora.

Tokom 2018. godine, učestvovala je na Međunarodnom turniru mladih prirodnjaka u Gruziji gde je osvojena bronzana medalja. Zajedno s koleginicom Ivanom Kozić redovno učestvuje u projektima, objavljuje stručne članke, održava predavanja na stručnim skupovima i savetima u školi, županijskim stručnim većima, i međunarodnim konferencijama.

 

PRIJAVA JE OTVORENA: Pokrenite kroz STEM obrazovanje preduzetničke veštine učenika!

Da biste bili deo ovog vebinara i saznali sjajne ideje, potrebno je da se prijavite što pre i osigurate sebi mesto.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani (roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici), iz Srbije i regiona.

Mreža nastavnika „STEM zbornica“ i „Obrazovni centar STEM“ učesnicima predavanja izdaju potvrdu sa 2 boda/sata stručnog usavršavanja unutar ustanove.

 

 

Ukoliko imate neka pitanja vezana za događaj, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice.

Ostavite komentar

Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

СТЕМ је за свакога!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.