NOVA obuka za nastavnike i vaspitače: Prolećni eksperimenti kroz prirodu i svemir

Otkrijte čaroliju prirode i svemira kroz zanimljive eksperimente i priče o nauci

Pozivamo sve nastavnike, vaspitače i ljubitelje nauke na našu novu jedinstvenu obuku pod nazivom „Prolećni eksperimenti: Kroz prirodu i svemir“.

Ova obuka je specijalno pripremljena za obrazovne stručnjake koji žele da prošire svoja znanja i unaprede svoje veštine u oblasti nauke, istraživanja i kreativnog izražavanja, ali i da svojim učenicima pruži funkcionalno znanje, i vredne STEM kompetencije.

Kroz više od 40 praktičnih eksperimenata, zanimljivih priča o nauci i intrigantnih činjenica, obuka će vas voditi na nezaboravno naučno putovanje.

Šta ćete imati priliku da vidite na ovoj obuci?

  1. Naučićete kako se sprovode jednostavni, ali efektni eksperimenti koji istražuju različite fenomene prirode, kao što su rast biljaka, hromatografija, izrada terarijuma i herbarijuma, pravljenje pedoloških staništa, duge, najlepših prolećnih kolača…
  2. Upoznaćete se sa osnovama astronomije i svemirskih istraživanja kroz zanimljive priče o planetama, zvezdama, crnim rupama i drugim tajnama svemira.
  3. Otkrićete kako da zainteresujete učenike za nauku kroz priče o poznatim naučnicima, njihovim otkrićima i istraživanjima kako bi inspirisali učenike i podstakli njihovu radoznalost.
  4. Saznaćete najnovije naučne zanimljivosti koji će poboljšati motivaciju, razumevanje i usvajanje znanja kod vaših učenika.

Obuka je osmišljena tako da bude interaktivna, zabavna i edukativna, sa mnogo mogućnosti za diskusiju, razmenu ideja i iskustava između učesnika. Očekuje vas i uživo druženje!

Pored ideja, svi nastavnici će dobiti i obilje materijala, resursa i korisnih saveta koje će moći odmah da primene u svom radu sa decom.

Biće tu i pisanje pesama i primene književnosti sa naukom! 😉

Ako se pitate zašto je ova obuka toliko zabavna i kreativna, evo odgovora: Imali smo kreativnu pomoć!

Kreativnom timu Obrazovnog centra STEM pridružila se Dušica Uđilović, master hemičar i master analitičar životne sredine. Dušica ima značajno iskustvo u laboratorijskoj nauci, gde je radila kao analitičar i istraživač u fizičko-hemijskim laboratorijskim analizama, ali poseduje i bogato pedagoško iskustvo radeći kao profesor hemije.

Prijatelji i poznanici je opisuju kao vedru i nasmejanu, jedinstvenu i pomalo drugačiju, a ona za sebe voli da kaže da je „kreativna hemičarka u belom mantilu“.

U svojoj karijeri učestvovala je na brojnim takmičenjima i konkursima, ona je deo i autorskog tima časopisa „Stemologija“, a sada nam je pomogla i u kreiranju ove obuke i ideja pod nazivom „Sa epruveticom kroz čarobni svet nauke“.

Mi smo spremni da uplovimo u svet naučnog istraživanja kroz raskoš proleća! Idete li sa nama?

Da biste bili deo ove obuke, i obezbedili za sebe mnoštvo korisnog materijala, potrebno je da se prijavite što pre – jer neće proleće trajati zauvek!😀

Obuka se realizuje putem naše onlajn platforme, a pravo učešća imaju sve kolege iz Srbije i regiona.

Prijave za učešće su otvorene, a obuka i svi materijali vam ostaju zauvek na nalogu!

Samo za učesnike obuke biće organizovana i onlajn druženje u okviru kojih ćemo pružati mentorsku pomoć oko realizacije eksperimenata i pričati zanimljive priče o nauci!

Cena onlajn obuke je 1.000 1.500 dinara ili 10 15 evra, za prijave do 22. maja. 

Svim učesnicima obuke, „Obrazovni centar STEM“ izdaje zvaničan STEM sertifikat sa 20 sati stručnog usavršavanja unutar ustanove.

 

Šta kažu kolege koje su već zavirile u obuku? Tu nam je i po koji roditelj!

Komentari nastavnika:

  1. „@Milica_Zivkovic: Kao nastavnica biologije, oduševljena sam obukom Prolećni eksperimenti! Program je pažljivo osmišljen da uključi teme iz nauke i prirode, a istovremeno podstiče kreativnost i radoznalost kod dece. Definitivno ću ga preporučiti svojim kolegama! #ProlećniEksperimenti“
  2. „@Stefan_Petrovic: Kroz obuku Prolećni eksperimenti uspeo sam da povežem svoje učenike sa prirodom na zanimljiv i interaktivan način. Program je sjajna prilika za decu da nauče o važnosti očuvanja životne sredine kroz praktične eksperimente. Toplo preporučujem!🌍“
  3. „@Ljiljana_Tasic: Kao profesorka hemije, uživala sam u raznovrsnosti eksperimenata koje nudi obuka Prolećni eksperimenti. Deca su bila veoma zainteresovana za naučne koncepte koji stoje iza svakog eksperimenta, što mi je omogućilo da obogatim svoju nastavu. Svakako ću ponovo učestvovati!🧪“

Komentari roditelja:

  1. „@Goran_Mitic: Prolećni eksperimenti su bili pravo osveženje za moju decu i mene! Svi eksperimenti su edukativni, zabavni i podstiču zajedničko istraživanje i učenje. Ovo je odličan način da se kvalitetno vreme provede sa decom, dok ona stiču nova znanja!“
  2. „@Katarina_Radovanovic: Zahvaljujući Prolećnim eksperimentima, moja deca su naučila mnogo o prirodi i nauci kroz praktične i zanimljive eksperimente. Jako mi se dopada kako program podstiče decu da budu radoznala i da istražuju svet oko sebe. Toplo preporučujem svim roditeljima!“
  3. „@Marija_Vukovic: Prošle godine sam se prijavila za obuku Jesenji eksperimenti sa svojom decom, a ove godine sam se pridružila Prolećnim eksperimentima kao nastavnica i roditelj. Program je sjajno osmišljen i pruža odličnu priliku za saradnju između nastavnika i roditelja kako bi se deca podstakla na istraživanje i učenje! 🌺👨‍👩‍👧‍👦👩‍🏫“

Mislimo da su vam komentari sve rekli. Vidimo se na obuci!

Ukoliko imate neka pitanja za nas, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com, Chatbot na veb sajtu, Facebook stranicu, a mi ćemo vam rado odgovoriti na sve.

Ne propustite priliku da unapredite svoje veštine i obogatite svoju nastavu inspirativnim eksperimentima. Verujte nam uživaćete! Očekujemo vas!

 

Ostavite komentar