Sunce i mi: LETNJA LABORATORIJA: Onlajn obuka za sve!

Doživite leto obasjano zanimljivom naukom

Pozivamo sve nastavnike, vaspitače i ljubitelje nauke na našu novu jedinstvenu obuku pod nazivom „LETNJA LABORATORIJA: Onlajn obuka za sve!“.

Ova obuka je specijalno pripremljena za sve one koji žele da prošire svoja znanja i unaprede svoje veštine u oblasti nauke, istraživanja i kreativnog izražavanja, ali i da svojim učenicima i deci pruže funkcionalno znanje, i vredne STEM kompetencije.

Kroz više od 40 praktičnih eksperimenata, zanimljivih priča o nauci i intrigantnih činjenica o letu, obuka će vas voditi na nezaboravno naučno putovanje.

Šta ćete imati priliku da vidite na ovoj obuci?

„Letnja laboratorija“ je dizajnirana tako da bude dinamična, zabavna i edukativna, pružajući prostor za interaktivnu diskusiju, razmenu ideja i deljenje iskustava. Svi učesnici će dobiti pristup bogatom skupu materijala, resursa i praktičnih saveta, koje će odmah moći da primene u svom radu sa decom.

Evo teme koje vas očekuju:

  1. „Solarna Sinfonija“: Ovaj eksperiment istražuje kako sunčeva svetlost može da se koristi za proizvodnju energije. Učenici će konstruisati jednostavne solarne ćelije i eksperimentisati sa različitim uslovima kako bi videli kako se njihova efikasnost menja.
  2. „Bioluminiscencija u Boci“: U ovom eksperimentu, učenici će otkriti kako neki organizmi, poput određenih vrsta bakterija i gljivica, mogu proizvesti svetlost. Eksperiment će istražiti kako se ova svetlost može koristiti u prirodi i kako se može simulirati u laboratoriji.
  3. „Tajne Fotosinteze“: Ovaj eksperiment će istražiti proces fotosinteze, ključan biološki proces koji koristi sunčevu svetlost za proizvodnju energije. Učenici će imati priliku da posmatraju kako se ovaj proces odvija u stvarnom vremenu.
  4. „Meteorološki Čarobnjaci“: U ovom eksperimentu, učenici će otkriti kako se formiraju letnje meteorološke pojave. Eksperiment će koristiti jednostavne materijale da simulira ove procese u maloj meri.
  5. „Zvezdane Priče“: U ovom eksperimentu, učenici će se upoznati sa osnovama astronomije i svemirskih istraživanja. Koristeći jednostavne teleskope, naučiće kako da posmatraju zvezde, planete i druge svemirske objekte.

…. i ovo je samo deo toga što vas očekuje! Svaki od eksperimenata nudi jedinstvenu priliku za učenje i istraživanje, a to je samo delić onog što može da se otkrije u našoj „Letnjoj laboratoriji“.

Ko je za vas pripremao obuku? Čak 10 naših STEM ambasadora i mi!

Kada smo planirali ovu jedinstvenu obuku, znali smo ćemo okupiti stručnjake koji su strastveni i posvećeni podsticanju učenja kroz istraživanje i eksperimentisanje. I zato smo se okružili neverovatnim timom ljudi!

Naš tim sastoji se od čak 10 STEM ambasadora – izuzetnih profesora, istraživača i stručnjaka iz različitih oblasti nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike. Svaki od njih je doneo svoju jedinstvenu perspektivu i stručnost u proces pripreme ove obuke. Njihova posvećenost i strast prema podučavanju nauke kroz zanimljive i praktične eksperimente je ono što čini ovu obuku zaista posebnim didaktičkim sredstvom za sve nastavnike i vaspitače. Jedva čekamo da zajedno započnemo ovo uzbudljivo naučno putovanje!

PRIJAVA JE OTVORENA: Jeste li spremni za letnje eksperimentisanje?

Da biste bili deo ove obuke, i obezbedili za sebe mnoštvo korisnog materijala, potrebno je da se prijavite što pre – jer….imam vas toliko toga čeka da probate i ekseprimentišete!😀

Obuka se realizuje putem naše onlajn platforme, a pravo učešća imaju sve kolege iz Srbije i regiona. Prijava je otvorena do 1. septembra, a svi materijali sa obuke ostaju vam zauvek na nalogu!

Cena onlajn obuke je 1.500 dinara ili 15 evra.

Svim učesnicima obuke, „Obrazovni centar STEM“ izdaje zvaničan STEM sertifikat sa 20 sati stručnog usavršavanja unutar ustanove.

 

 

🫵 I ovo nije kraj što imamo da vam kažemo:

U novoj letnjoj laboratoriji su i svi eksperimenti sa prošlogodišnje letnje obuke. Tako da dobijate 2 obuke u jednoj!

Ukoliko imate neka pitanja za nas, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com, Chatbot na veb sajtu, Facebook stranicu, a mi ćemo vam rado odgovoriti na sve.

Ne propustite priliku da unapredite svoje veštine i obogatite svoju nastavu inspirativnim eksperimentima. Očekujemo vas!

Ostavite komentar