Dečiji naučni kamp 2023: Lov na znanje – Mi se pridružujemo, a vi?

Pridružite se dečjem naučnom kampu!

Udruženje biologa Kruševac „BIOKS“, u saradnji sa brojnim partnerima, uključujući i Obrazovni centar STEM, pozivaju vas da se pridružite ovogodišnjem dečjem naučnom kampu.

Iskustvo nas uči da najveći pozitivan uticaj na obrazovanje i kvalitet života dece dolazi kroz učenje izvan učionica – kroz igru, kreativne radionice, i povezivanje s svakodnevnim životom. Projekat Dečiji naučni kamp 2023 „Lov na znanje“ kod dece i učenika unapređuje osnovnu naučnu pismenost, logičko razmišljanje, kritičko mišljenje, objektivnost i sposobnost logičkog rasuđivanja. Ovaj program daje veću vidljivost deci i učenicima kao ravnopravnim članovima zajednice, i promoviše opštu dobrobit i efikasnost njihovog obrazovanja.

Jedan od glavnih ciljeva projekta „Lov na znanje“ je popularizacija nauke među decom, obrazujući mlade generacije da budu aktivni učesnici u svetu oko sebe. U srži projekta je STEM i STEAM obrazovanje, vršnjačka nastava, i praktična primena znanja na stvarnim problemima.

Šta je misija i vizija kampa?

Misija ovogodišnjeg naučnog kampa je da decu na zanimljiv i interaktivan način upoznamo sa čarima nauke kroz igru, radionice, eksperimente, predavanja i demonstracije. Uz to, želimo da ih uputimo u osnove STEM i STEAM obrazovanja.

Kroz ovakav pristup, deca uče kako da rešavaju svakodnevne probleme i upoznaju se sa fundamentalnim konceptima nauke, sve to dok se istovremeno zabavljaju. STEM i STEAM principi obuhvataju kreativnost, timsku saradnju, kritičko razmišljanje i komunikaciju – veštine ključne za obrazovanje 21. veka.

Koje projektne aktivnosti se očekuju?

Projektne aktivnosti će se odvijati tokom septembra i oktobra, sa glavnim događajima kao što su:

  • Jednodnevne aktivnosti na Jastrepcu – „Tajna Jastrepca“, radionice na otvorenom u direktnom kontaktu sa prirodom.
  • Radionice u Naučnom klubu-Centar za stručno usavršavanje Kruševac, Plato Pionirskog parka, Slobodište i Trg glumaca (Festival zdrave hrane), PU „Nata Veljković“, Dom za decu Jefimija, kao i u osnovnim školama poput „Branko Radičević“, „Jovan Popović“, „Nada Popović“, „Stanislav Binički“ i drugima.
  • Edukativno-sportski dan na Jastrepcu.
  • Posete Narodnom muzeju Kruševac.
  • Edukativno predavanje u Institutu za krmno bilje i prirodno dobro „Osredak“.

Kroz ovakav pristup obrazovanju, deca i mladi se pripremaju da u budućnosti postanu važni, korisni i produktivni članovi našeg društva. Rešavanje problemskih zadataka, eksperimenti i inovativni pristup učenju pomažu deci da razviju svoje lične potencijale, samostalnost, inicijativu, te da usvoje određeni sistem vrednosti, što doprinosi jačanju njihove uloge i značaja u socijalnoj sredini.

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar