Dobili smo međunarodnu STEM akreditaciju za edukatore

Tim STEM zbornice dobio međunarodnu STEM akreditaciju 

Nova godina nam donosi mnoštvo lepih vesti

U prethodnom periodu tim STEM zbornica mreže je predano radio, učio i usavršavao se sa ciljem da steknemo kvalitetna, nova i međunarodno priznata znanja i STEM veštine koje ćemo kroz najnovije vesti, eksperimente i materijale podeliti i sa članovima naše zajednice – sa Vama. Ponosni smo što se trud i vredan rad isplatio. 

Stekli smo međunarodnu STEM.org akreditaciju za edukatore u oblasti STEMa

STEM.org je svetski priznata obrazovna organizacija koja sprovodi akreditaciju za mentore i edukatore u oblasti STEMa. Metodologija na kojoj se temelji njihov pristup obuhvata primenu najnovijih alata i tehnika podučavanja koje imaju najbolje rezultate u pedagoškoj/andragoškoj praksi.

Posebno smo ponosni što smo ispunili stroge kriterijume za učešće i sticanje svetski priznatog STEM.org Certified™ sertifikata i kredencijala koji potvrđuju visok nivo stečenih veštine potrebnih za izgradnju održivih STEM inicijativa u praktično svakom okruženju i svakom obrazovnom sistemu. Kroz proces akreditacije upoznali smo se temeljno sa STEM pristupima širom sveta, analizirali stotine STEM aktivnosti već primenjenih u učionicama i prikupili brojne materijale koje jedva čekamo da vam pokažemo!

Pored teorijskog rada i usavršavanja, naš tim je sticao i praktične veštine koje je akreditacioni odbor na kraju edukacije ocenjivao kroz realizaciju STEM praktičnih aktivnosti. Tom prilikom naš rad je nagrađen najvišom ocenom jer je korelacijski je povezao inženjersko projektovanje, naučni pristup, stvarne probleme i izazove, a sve to kroz uključivanje praktičnog rada, kreativnosti i mašte, a uz timsku saradnju i upotrebu tehnologija. Nakon toga usledila je još jedna lepa vest:

Naša ideja zanimljivog STEM časa objavljena je u međunarodnom časopisu Journal of Conceptual and Applied STEM Education.

Zašto nam je svima ova STEM akreditacija važna? 

Zato što STEM više nije oblast koja pripada obrazovnim sistemima u Americi i svetu, već i prosvetni radnici u Srbiji i regionu od sada imaju priliku da se upoznaju sa relevantnim STEM materijalima, aktivnostima i procedurama. Verovali ili ne, postoji sistematski proceduralni pristup primeni STEM lekcija, uvođenja STEMa u praksu i održavanje STEMa u okviru učioničke ili vanučioničke nastave. Reč je i pristupu koji je svuda u svetu doneo rezultate, a mi ćemo vam pomoći da uspešnu međunarodnu praksu primenimo zajedno i kod nas. Sve što nam je za to potrebno je volja i malo kreativnosti.

Nije to sve, još nešto želimo da vam kažemo

Sticanjem međunarodnog sertifikata u oblasti STEMa, tim STEM zbornice je dobio titulu kvalifikovanog obrazovnog mentora koji je tu da vam pomogne u implementaciji naučnih pristupa u praksi. To znači da možete da nam se obratite za pomoć po bilo kom pitanju vazanim za STEM (primeri iz prakse, preporuke za materijale, IT alate, pristupe, aktivnosti, eksperimente…). U narednom periodu očekuju nas brojne obuke i edukacije na ovu temu, a STEM avantura tek počinje.

Imamo svi dovoljno razloga da se radujemo, zar ne?

Želite da vam na imejl šaljemo pozive za naše nove događaje? Pridružite se STEM zajednici klikom na link OVDE i upoznajte se sa idejama koje će vašu nastavu učiniti prezanimljivom.

Ostavite komentar