Idemo na Fizi Bizi, a vi? Naučni festival u Somboru!

Dođite na 12. Fizi Bizi festival!

Obrazovni centar STEM sa Mrežom nastavnika „STEM zbornica“ pozivaju sve nastavnike, učenike, mlade, roditelje i ljubitelje nauke na Fizi Bizi festival!

Šta je Fizi Bizi festival?

Fizi Bizi Fest (FBF 12) je međunarodni naučno-popularni događaj koji već jedanaest godina unazad promoviše nauku među decom i mladima. FBF 12 je jedan od najvažnijih obrazovnih događaja u gradu koji promoviše bavljenje naukom, on je mesto okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom.

Kako izgleda Fizi Bizi festival?

Fizi Bizi 12 obuhvata tri celine:

  1. naučno-eksperimentalne postavke,
  2. naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima i
  3. takmičenje učeničkih istraživačkih radova.

Program FBF 12 ima za cilj razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu.

Zašto je važan Fizi Bizi festival?

Festival Fizi Bizi je prilika da se podrže talentovana deca i mladi sa sklonostima ka bavljenju naukom, da se povežu sa vršnjacima sličnih interesovanja, da im se omogući kvalitetnije slobodno vreme ali i da se isti afirmišu i osnažuju kao popularizatori nauke.

Ovakva iskustva u detinjstvu i mladosti imaju uticaja na sveukupni pozitivan razvoj ličnosti dece i mladih i pozitivan odnos prema nauci koja će im možda i biti budući životni poziv.

Fizi Bizi je super, a evo i zašto:

Festival je u proteklih nekoliko godina posetilo više hiljada dece i mladih, na njemu je učestvovalo preko 2000 dece i mladih, održano je preko 60 naučno-popularnih predavanja i prikazano više desetina naučno-edukativnih postavki. Iz godine u godinu Festival dobija na kvalitetu i želimo da se taj trend nastavi još dugo.

Gde se održava Fizi Bizi festival?

Svečano otvaranje Festivala koji ove godine ima u fokusu energetsku tranziciju, a pod sloganom “Energija treba svima, u prirodi je uvek ima”, predviđeno je za 26.11. u 10h u Gimnaziji “Veljko Petrović “Sombor.

Sve o festivalu saznajte na OVOM linku.

Organizatori i partneri festivala

Organizatori festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a podržavaju ga Grad Sombor, Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje u partnerstvu sa Gimnazijom „Veljko Petrović“ Sombor.

Na spisku partnera našao se i Obrazovni centar STEM sa Mrežom nastavnika „STEM zbornica“.

Dođite na Fizi Bizi festival da uživamo u nauci!

Ostavite komentar

Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

СТЕМ је за свакога!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.