Idemo na Fizi Bizi, a vi? Naučni festival u Somboru!

Dođite na 12. Fizi Bizi festival!

Obrazovni centar STEM sa Mrežom nastavnika „STEM zbornica“ pozivaju sve nastavnike, učenike, mlade, roditelje i ljubitelje nauke na Fizi Bizi festival!

Šta je Fizi Bizi festival?

Fizi Bizi Fest (FBF 12) je međunarodni naučno-popularni događaj koji već jedanaest godina unazad promoviše nauku među decom i mladima. FBF 12 je jedan od najvažnijih obrazovnih događaja u gradu koji promoviše bavljenje naukom, on je mesto okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom.

Kako izgleda Fizi Bizi festival?

Fizi Bizi 12 obuhvata tri celine:

  1. naučno-eksperimentalne postavke,
  2. naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima i
  3. takmičenje učeničkih istraživačkih radova.

Program FBF 12 ima za cilj razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu.

Zašto je važan Fizi Bizi festival?

Festival Fizi Bizi je prilika da se podrže talentovana deca i mladi sa sklonostima ka bavljenju naukom, da se povežu sa vršnjacima sličnih interesovanja, da im se omogući kvalitetnije slobodno vreme ali i da se isti afirmišu i osnažuju kao popularizatori nauke.

Ovakva iskustva u detinjstvu i mladosti imaju uticaja na sveukupni pozitivan razvoj ličnosti dece i mladih i pozitivan odnos prema nauci koja će im možda i biti budući životni poziv.

Fizi Bizi je super, a evo i zašto:

Festival je u proteklih nekoliko godina posetilo više hiljada dece i mladih, na njemu je učestvovalo preko 2000 dece i mladih, održano je preko 60 naučno-popularnih predavanja i prikazano više desetina naučno-edukativnih postavki. Iz godine u godinu Festival dobija na kvalitetu i želimo da se taj trend nastavi još dugo.

Gde se održava Fizi Bizi festival?

Svečano otvaranje Festivala koji ove godine ima u fokusu energetsku tranziciju, a pod sloganom “Energija treba svima, u prirodi je uvek ima”, predviđeno je za 26.11. u 10h u Gimnaziji “Veljko Petrović “Sombor.

Sve o festivalu saznajte na OVOM linku.

Organizatori i partneri festivala

Organizatori festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a podržavaju ga Grad Sombor, Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje u partnerstvu sa Gimnazijom „Veljko Petrović“ Sombor.

Na spisku partnera našao se i Obrazovni centar STEM sa Mrežom nastavnika „STEM zbornica“.

Dođite na Fizi Bizi festival da uživamo u nauci!

Ostavite komentar