Naša obuka dobila pohvalu više od 95% nastavnika: STEM mora u učionice!

 

Uticaj STEM obuke na nastavnike širom Srbije i regiona

Naša nedavna realizovana obuka pod nazivom „STEM u svakodnevnom životu“, koja je održana za nastavnike i vaspitače, pružila je uvid u to kako inovativni pristupi učenju mogu obogatiti iskustvo u učionici i podstaći kritičko razmišljanje kod učenika.

Zanimljivost tema

Prema anketi u okviru same obuke, čak 85.03% nastavnika ocenilo je teme obrađene tokom obuke kao „Veoma zanimljive“. Ovaj visok procenat ukazuje na to da su teme bile relevantne, inovativne i usklađene sa interesovanjima i potrebama nastavnika. Zanimljive teme su ključne za angažovanje nastavnika, što direktno utiče na njihovu sposobnost da motivišu i inspirišu učenike.

Interaktivnost eksperimenata

Obuka je takođe istakla važnost interaktivnosti u učenju. Oko 83.42% nastavnika izjavilo je da su eksperimenti bili „Veoma interaktivni“. Interaktivni eksperimenti su vitalni za praktično učenje i pomažu učenicima da bolje razumeju složene koncepte kroz direktno iskustvo i eksperimentisanje.

Razvoj kritičkog razmišljanja

Jedan od ključnih ciljeva obuke bio je razvoj kritičkog razmišljanja kod učenika, ali i nastavnika. Impresivnih 78.07% nastavnika smatra da su eksperimenti „U velikoj meri“ doprineli razvoju kritičkog razmišljanja kod dece. Ovo pokazuje da su aktivnosti i pristupi korišćeni tokom obuke bili uspešni u podsticanju analitičkog i kreativnog razmišljanja među učenicima.

Preporuka kolegama

Najznačajniji pokazatelj uspeha ove obuke je činjenica da bi 91.44% nastavnika kao „Definitivno da“ preporučilo ovu eksperimentalnu obuku svojim kolegama. Ovo ne samo da potvrđuje kvalitet i efikasnost obuke, već i ukazuje na potencijal za širenje ovih metoda na šire obrazovne zajednice.

Ukupno gledano, obuka je imala pozitivan uticaj na nastavnike, što je potvrdilo čak 95% nastavnika, pružajući im nove alate i metode za unapređenje STEM obrazovanja. Kroz interaktivne eksperimente, zanimljive teme i fokus na razvoj kritičkog razmišljanja, obuka je postavila temelje za obrazovanje koje je prilagođeno budućnosti.

Iako postoji prostor za poboljšanje, posebno u pogledu praktičnosti, jasno je da je ovakav pristup obrazovanju ključan za pripremu učenika za izazove koji ih čekaju u 21. veku.

Ostavite komentar