STEM zbornica na FiziBizi festivalu: Pozivamo i vas da nam se pridružite!

XI festival nauke i obrazovanja: Nastavnici, učenici, studenti, dođite na uzbudljivu ONLAJN avanturu

Od prvog pa sve do 30. novembra traje XI festival nauke i obrazovanja pod nazivom „FiziBizi fest“, koje organizuju Centar za razvoj obrazovanja “ Planeta“ i Fondacija gimanzije „Veljko Petrović“ iz Sombora. Ovogodišnju partnersku podršku ovom međunarodnom naučnom događaju, koji više od decenije radi na aktivnoj popularizaciji nauke među decom i mladima, dali su Gimnazija „Veljko Petrović“, Grad Sombor, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, Centar za promociju nauke i mreža nastavnika prirodnih predmeta „STEM zbornica“.

Pored dobre zabave i učenja, „FiziBizi fest“ ima za cilj razvijanje interesovanja i ljubavi dece i mladih prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu. Usled epidemiološke situacije, XI naučni festival održaće se onlajn, i obećavamo vam fenomenalno druženje u virtuelnom naučnom okruženju.

Šta vas očekuje na „FiziBizi festu“?

  • Zanimljive naučno-edukativne postavke – interaktivni prikazi, STEM ekperimenti i radionice koje realizuju učenici, osnovci, srednjoškolci i studenti,
  • Jako interesantna naučno-popularna predavanja priznatih i cenjenih stručnjaka iz različitih oblasti nauke i obrazovanja,
  • Takmičenje učenika – naučno nadmetanje budućih STEM lidera i naučnika kroz predstavljanje istraživačkih naučnih projekata koji naučne fenomene pokazuju kroz mnoštvo boja, hemijskih reakcija i istraživačkih rezultata. 

Budite deo festivala: Prijava je otvorena do kraja novembra

Ukoliko u radu sa učenicima primenjujete zanimljiv naučni pristup koji učenike pretvara u naučne istraživače – ovo je festival na kom vaši učenici imaju priliku da svoja znanja i pokažu! Sve što treba da uradite je da formirate tim od 3 učenika (možete maksimalno 3 tima prijaviti) i sa njima uvežbati prezentovanje neke postavke koja predstavlja fundamentalnu nauku i/ili pokazuje primenu naučnih znanja u svakodnevnom životu. Vaš zadatak je da mentorišete tim/timove učenika i ohrabrite ih na putu naučnog razvoja.

Pogledajte OVDE ključne smernice za prijavu učenika, a OVDE saznajte kako bi trebalo učenici da pripreme video materijale za takmičenje. 

„FiziBizi“ je prilika za promociju učenika, nastavnika i škole

Ogroman publicitet i posećenost „FiziBizi festivala“, koja je iz godine u godinu sve veća, sjajna je prilika za promociju pozitivne atmosfere i rada u školama, i reklamu učenika i nastavnika. Svi učesnici festivala, uključujući i školske ustanove iz kojih takmičari dolaze, učešćem dobijaju ambasadorsku titulu popularizatora nauke, što je izuzetna privilegija u akademskoj zajednici. Pored toga, nastavnici/mentori dobijaju i sate stručnog usavršavanja unutar ustanove, a škole i učenici specijalne zahvalnice.

Želite da učestvujete, ali niste sigurni sa kojim eksperimentom da se predstavite? Pogledajte OVDE predloge naših ideja, a tim „FiziBizi festivala“ s nestrpljenjem čeka vaše prijave 🙂

Zapratite „FiziBizi“ na društvenim mrežama:

Želite da vam šaljemo još ovakvih informacija? Pridružite se STEM zajednici, klikom na link OVDE i pronađite ideje koje će vašu nastavu učiniti prezanimljivom

Ostavite komentar

Придружите се заједници од више од 15.000 наставника .

СТЕМ је за свакога!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.