STEM zbornica na FiziBizi festivalu: Pozivamo i vas da nam se pridružite!

XI festival nauke i obrazovanja: Nastavnici, učenici, studenti, dođite na uzbudljivu ONLAJN avanturu

Od prvog pa sve do 30. novembra traje XI festival nauke i obrazovanja pod nazivom „FiziBizi fest“, koje organizuju Centar za razvoj obrazovanja “ Planeta“ i Fondacija gimanzije „Veljko Petrović“ iz Sombora. Ovogodišnju partnersku podršku ovom međunarodnom naučnom događaju, koji više od decenije radi na aktivnoj popularizaciji nauke među decom i mladima, dali su Gimnazija „Veljko Petrović“, Grad Sombor, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, Centar za promociju nauke i mreža nastavnika prirodnih predmeta „STEM zbornica“.

Pored dobre zabave i učenja, „FiziBizi fest“ ima za cilj razvijanje interesovanja i ljubavi dece i mladih prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu. Usled epidemiološke situacije, XI naučni festival održaće se onlajn, i obećavamo vam fenomenalno druženje u virtuelnom naučnom okruženju.

Šta vas očekuje na „FiziBizi festu“?

  • Zanimljive naučno-edukativne postavke – interaktivni prikazi, STEM ekperimenti i radionice koje realizuju učenici, osnovci, srednjoškolci i studenti,
  • Jako interesantna naučno-popularna predavanja priznatih i cenjenih stručnjaka iz različitih oblasti nauke i obrazovanja,
  • Takmičenje učenika – naučno nadmetanje budućih STEM lidera i naučnika kroz predstavljanje istraživačkih naučnih projekata koji naučne fenomene pokazuju kroz mnoštvo boja, hemijskih reakcija i istraživačkih rezultata. 

Budite deo festivala: Prijava je otvorena do kraja novembra

Ukoliko u radu sa učenicima primenjujete zanimljiv naučni pristup koji učenike pretvara u naučne istraživače – ovo je festival na kom vaši učenici imaju priliku da svoja znanja i pokažu! Sve što treba da uradite je da formirate tim od 3 učenika (možete maksimalno 3 tima prijaviti) i sa njima uvežbati prezentovanje neke postavke koja predstavlja fundamentalnu nauku i/ili pokazuje primenu naučnih znanja u svakodnevnom životu. Vaš zadatak je da mentorišete tim/timove učenika i ohrabrite ih na putu naučnog razvoja.

Pogledajte OVDE ključne smernice za prijavu učenika, a OVDE saznajte kako bi trebalo učenici da pripreme video materijale za takmičenje. 

„FiziBizi“ je prilika za promociju učenika, nastavnika i škole

Ogroman publicitet i posećenost „FiziBizi festivala“, koja je iz godine u godinu sve veća, sjajna je prilika za promociju pozitivne atmosfere i rada u školama, i reklamu učenika i nastavnika. Svi učesnici festivala, uključujući i školske ustanove iz kojih takmičari dolaze, učešćem dobijaju ambasadorsku titulu popularizatora nauke, što je izuzetna privilegija u akademskoj zajednici. Pored toga, nastavnici/mentori dobijaju i sate stručnog usavršavanja unutar ustanove, a škole i učenici specijalne zahvalnice.

Želite da učestvujete, ali niste sigurni sa kojim eksperimentom da se predstavite? Pogledajte OVDE predloge naših ideja, a tim „FiziBizi festivala“ s nestrpljenjem čeka vaše prijave 🙂

Zapratite „FiziBizi“ na društvenim mrežama:

Želite da vam šaljemo još ovakvih informacija? Pridružite se STEM zajednici, klikom na link OVDE i pronađite ideje koje će vašu nastavu učiniti prezanimljivom

Ostavite komentar