STEM zbornica poklanja: 2 edukativne slagalice za buduće inženjere

 Konstruktivizam i logika osnova STEM veština

Nemerljiv uticaj koji svako od zaposlenih u prosveti ima, podstaklo nas je da razmislimo na koji još način možemo da vam pomognemo, pored toga što delimo praktične ideje za nastavu. Rešili smo da je najbolji način da sa vama podelimo nastavna sredstva koja će vam pomoći u misiji širenja svesti o važnosti STEM-a i prirodnih nastavnih predmeta.

Zašto je važno da vaši učenici steknu STEM veštine?

Najodgovorniji zadatak izgradnje ličnosti deteta predstavlja složen i višedimenzionalni posao. Izazovi u društvenom i ekonomskom aspektu zahtevaju od nastavnika da učenicima prenose i medijska, finansijska, socio-emocionalna, matematička, naučna, inženjerska, umetnička i IT znanja. STEM je nastao upravo kao model kojim se sve prethodno navedene oblasti međusobno povezuju.

Mogućnost da učenici pronalaze korelacije između predmeta, uočavaju sličnosti, pronalaze naučne zakonitosti i razumeju naučne istine smatraju se najvažnijim veštinama 21. veka. Sposobnost razmišljanja van okvira jednog predmeta, otvara svakom učeniku veće šanse da sutra postane istaknuti kandidat na tržištu rada i nadalje doprinese i ekonomskom i društvenom napretku svih nas.

Različita međunarodna istraživanja pokazuju da će do kraja 2030. godine značajno porasti broj radnih mesta koja su dostupna osobama sa STEM veštinama i to ne samo u IT oblastima, nego i u domenu biomedicinskih inženjera, ekoloških radnika, analitičara informacione sigurnosti, sportskih analitičara…To znači da će na stotine hiljada radnih mesta biti dostupno našim učenicima/deci koji moraju posedovati STEM veštine.

Da bismo uspeli u ovoj misiji, STEM zbornica je tu da vam pomogne!

Poklanjamo vam POTPUNO BESPLATNO dve edukativne slagalice za razvoj budućih inženjera

Da biste učestvovali u ovom darivanju, neophodno je ispuniti nekoliko uslova:

  1. da ste deo STEM zbornica mreže, jer želimo da nagradimo naše verne pratioce (newsletter i društvene mreže)
  2. da ste zaposleni u prosveti (predškolska ustanova, osnovna ili srednja škola)
  3. da razumete važnost STEM-a

Darujemo vam dve MEGA edukativne slagalice, koje se sastoje od 120 mikroelemenata pomoću kojih vaši učenici i vi možete praviti različite konstrukcije, forme i predmete. Oblik i dizajn slagalica zaštićeni su prijavom kod Zavoda za zaštitu pod brojem D-11/08. Kako pravo učešća imaju i zaposleni u predškolskim ustanovama  naglašavamo da proizvod sadrži sitne delove i nije preporučljiv za uzrast dece do 3 godine.

Kako da se prijavite za učešće u nagrađivanju?

Ako ispunjavate prethodna 3 uslova, sve što treba da uradite je da se prijavite za učešće klikom na dugme ispod. Mogućnost prijave zatvaramo 25. novembra u 23:59h, a dvoje nagrađenih kolega biramo slučajnim izborom pomoću IT alata za random odabir. Rezultati će biti javno objavljeni 26. novembra u 20h na Facebook profilu STEM zbornica, a nagrađene kolege kontaktirane putem imejla ostavljenog pri prijavi.

Želimo vam puno sreće! Ovo je samo jedno od iznenađenja koja vam spremamo.

Ukoliko imate neka pitanja za nas, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.com ili nas kontaktirajte putem Chatbota na veb sajtu, odnosno preko Facebook stranice, a mi ćemo vam rado odgovoriti na sve.

Ostavite komentar