Za karijerni razvoj žena u STEMu u Srbiji: BESPLATNA platforma za sve

Ostvarena međunarodna saradnja koja nudi BESPLATNE savete za razvoj karijere svih žena u STEMu u Srbiji

Na osnovu aktivnosti i uticaja koje STEM zbornica ostvaruje među prosvetnim radnicama, velika nam je čast što smo pozvani da zvanično postanemo deo najveće globalne platforme za razvoj karijere žena u STEMu pod nazivom “GoTARA” (“go” – kreni; “TARA” – zvezda). “GoTARA” okuplja na jednom mestu preko 30 miliona žena, a od sada je dostupna i za STEM liderke u Srbiji.

Reč je o mreži koja ima za cilj da eliminiše jaz među polovima u okviru STEM zanimanja i podstakne sve vaspitačice, nastavnice i profesorke, da hrabro podrže svoje učenice na putu spoznaje STEM karijere, i tako im prošire svest da je napredak i razvoj u STEM poslovima otvoren i za njih. Takođe, ovo je i prilika za sve prosvetne radnice i STEM stručnjake da na jednom mestu potraže kvalitetne savete za sebe, svoje poslovne i profesionalne aktivnosti, i otkriju brojne nove prilike za razvoj karijere. 

Kako funkcioniše “GoTARA” mreža?

Mreža je osmišljenja u vidu konverzacijskog i savetodavnog rada, koji su osmislile, podržale i podstakne brojne svetske liderke iz različitih STEM oblasti. U okviru “GoTARA” platforme nudi se mogućnost da anonimno postavite pitanje o svojoj karijeri, požalite se na određene karijerne probleme, zatražite savet o potencijalnim pravcima daljeg razvoja vaše karijere, razmotrite prilike o daljim pravcima vašeg razvoja i upoznate se sa mnoštvom mogućnosti koje postoje, a kojih možda u ovom trenutku niste svesni. Odgovore na vaša pitanja daju vam STEM+ savetnice koje se dodeljuju na osnovu vaše profesionalne uloge, oblasti, broja godina i karijernog iskustva.

Na osnovu vaših karijernih želja i potreba, nudi se i mogućnost učešća na nekoliko personalizovanih programa razvoja karijere, u okviru kojih se biraju 3 kritične veštine koje biste želeli da usavršite, a zatim od “GoTARA” savetnika dobijate zadatke kojim to postižete. Takođe, ukoliko u bilo kom trenutnu trebate pomoć savetnika 1:1 i to vam je dostupno i omogućeno. Ovo je sjajna prilika da svoju karijeru podignete na viši nivo, budete okružene ženama istih želja, izazova i potreba sa svih krajeva sveta.

Kako da se pridružite “GoTARA” mreži?

Pozivom da STEM zbornica postane deo “GoTARA” platforme, svim ženama iz STEM oblasti u Srbiji pruža se prilika povezivanja sa velikim brojem drugih žena u STEMu i to potpuno BESPLATNO. Sve što treba da uradite je da se pridružite platformi klikom na OVAJ link.

Za zaposlene u prosveti, prisustvo ovoj platformi može biti od neprocenjive vrednosti, jer vam se pruža šansa da čujete stavove velikog broja STEM stručnjaka, a zatim i te savete uputite svojim učenicama i date im korisne tehnike i alate kako prevazići izazove utemeljene na polnim predrasudama o karijerama žena u inženjerstvu, IT-ju, matematici, fizici, biologiji, hemiji, rudarstvu, geologiji i svim naučnim disciplinama koje su u indirektnoj korelaciji sa STEMom.

Želite da vam na imejl šaljemo važne STEM vesti? Pridružite se STEM zajednici klikom na link OVDE i budite uvek u toku sa svim STEM dešavanjima.

Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.