Za karijerni razvoj žena u STEMu u Srbiji: BESPLATNA platforma za sve

Ostvarena međunarodna saradnja koja nudi BESPLATNE savete za razvoj karijere svih žena u STEMu u Srbiji

Na osnovu aktivnosti i uticaja koje STEM zbornica ostvaruje među prosvetnim radnicama, velika nam je čast što smo pozvani da zvanično postanemo deo najveće globalne platforme za razvoj karijere žena u STEMu pod nazivom “GoTARA” (“go” – kreni; “TARA” – zvezda). “GoTARA” okuplja na jednom mestu preko 30 miliona žena, a od sada je dostupna i za STEM liderke u Srbiji.

Reč je o mreži koja ima za cilj da eliminiše jaz među polovima u okviru STEM zanimanja i podstakne sve vaspitačice, nastavnice i profesorke, da hrabro podrže svoje učenice na putu spoznaje STEM karijere, i tako im prošire svest da je napredak i razvoj u STEM poslovima otvoren i za njih. Takođe, ovo je i prilika za sve prosvetne radnice i STEM stručnjake da na jednom mestu potraže kvalitetne savete za sebe, svoje poslovne i profesionalne aktivnosti, i otkriju brojne nove prilike za razvoj karijere. 

Kako funkcioniše “GoTARA” mreža?

Mreža je osmišljenja u vidu konverzacijskog i savetodavnog rada, koji su osmislile, podržale i podstakne brojne svetske liderke iz različitih STEM oblasti. U okviru “GoTARA” platforme nudi se mogućnost da anonimno postavite pitanje o svojoj karijeri, požalite se na određene karijerne probleme, zatražite savet o potencijalnim pravcima daljeg razvoja vaše karijere, razmotrite prilike o daljim pravcima vašeg razvoja i upoznate se sa mnoštvom mogućnosti koje postoje, a kojih možda u ovom trenutku niste svesni. Odgovore na vaša pitanja daju vam STEM+ savetnice koje se dodeljuju na osnovu vaše profesionalne uloge, oblasti, broja godina i karijernog iskustva.

Na osnovu vaših karijernih želja i potreba, nudi se i mogućnost učešća na nekoliko personalizovanih programa razvoja karijere, u okviru kojih se biraju 3 kritične veštine koje biste želeli da usavršite, a zatim od “GoTARA” savetnika dobijate zadatke kojim to postižete. Takođe, ukoliko u bilo kom trenutnu trebate pomoć savetnika 1:1 i to vam je dostupno i omogućeno. Ovo je sjajna prilika da svoju karijeru podignete na viši nivo, budete okružene ženama istih želja, izazova i potreba sa svih krajeva sveta.

Kako da se pridružite “GoTARA” mreži?

Pozivom da STEM zbornica postane deo “GoTARA” platforme, svim ženama iz STEM oblasti u Srbiji pruža se prilika povezivanja sa velikim brojem drugih žena u STEMu i to potpuno BESPLATNO. Sve što treba da uradite je da se pridružite platformi klikom na OVAJ link.

Za zaposlene u prosveti, prisustvo ovoj platformi može biti od neprocenjive vrednosti, jer vam se pruža šansa da čujete stavove velikog broja STEM stručnjaka, a zatim i te savete uputite svojim učenicama i date im korisne tehnike i alate kako prevazići izazove utemeljene na polnim predrasudama o karijerama žena u inženjerstvu, IT-ju, matematici, fizici, biologiji, hemiji, rudarstvu, geologiji i svim naučnim disciplinama koje su u indirektnoj korelaciji sa STEMom.

Želite da vam na imejl šaljemo važne STEM vesti? Pridružite se STEM zajednici klikom na link OVDE i budite uvek u toku sa svim STEM dešavanjima.

Ostavite komentar