Besplatna BIO i EKO laboratorija: aktivnosti, video materijali i interaktivne lekcije

Ukoliko tragate za kvalitetnim nastavnim materijalima koji će vam olakšati proces podučavanja i didaktičko-metodičkog oblikovanja nastavnih časova, naš STEM tim je odabrao za vas resurse HHMI BioInteractive laboratorije.

Kome su namenjeni resursi HHMI BioInteractive laboratorije?

Ukoliko ste nastavnik biologije ili ekologije u osnovnoj ili srednjoj školi onda je ova laboratorija prava riznica za vas. Resursi koji se mogu naći na ovom sajtu obuhvataju niz aktivnosti, video-materijala i interaktivnih prikaza lekcija i to na sledeće teme:

 • Biohemija i molekularna biologija,
 • Genetika,
 • Biologija ćelije,
 • Mikrobiologija,
 • Anatomija i fiziologija,
 • Evolucija,
 • Ekologija,
 • Nauka o životnoj sredini,
 • Nauka o planeti Zemlji,
 • Naučne aktivnosti.

Zašto je ovaj alat sjajan za nastavnike?

Resursi koji se nalaze na HHMI BioInteractive sajtu sadrže teorijski prikaz lekcije, uz video materijal i animacije, tačno istaknuto vreme trajanja i školski nivo za koji je predviđen. Sve dostupne lekcije determinisane su kroz smisleni tok, što značajno olakšava nastavnicima podučavanje, dajući im priliku da u svoj nastavni proces unesu kvalitetne nastavne materijale koje od učenika zahtevaju i znanje, ali i angažovanje.

Interesantno je napomenuti da ovaj alat ima za cilj ne samo da posluži kao resurs u podučavanju, nego i da podstakne učenike na istraživanje, te se u okviru lekcija nalaze i pitanja za diskusiju i teme za istraživanje, kao i planovi lekcija sa aktivnostima koje omogućavaju da se istaživanja među učenicima i sprovedu.

Pored već pobrojanih nastavnih oblasti, u okviru ovog alata mogu se pronaći i kvalitetni resursi koji omogućavaju podučavanje matematike i statistike u učionici biologije, uključujući i celokupan tok kako da se uključe u nastavu i oblast skupova podataka.

Ono što ovaj alat čini u potpunosti usmerenim na nauku je što pruža i sijaset informacija i novosti i oblasti nauke, koje su povezane sa resursima učionice BioInteractive, što se nadalje može koristiti za produbljivanje učeničkih interesovanja, bolje razumevanje trenutnih događaja u nauci i povećanje motivacije da nastave da istražuju i otkrivaju odgovore na razna naučna pitanja i dileme.


  Vaš imejl:

  Ostavite komentar

  Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

  STEM je za svakoga!

  Bravo! Uspešno ste se prijavili.

  Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

  STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.