Fizika, ekologija i inovacije: Profesor Ognjen Ninković inspiriše mlade umove

Časovi u kojima se i uči i radi

Srednja škola „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, koja obuhvata gimnaziju, fizioterapeutske i farmaceutske tehničare, ponosna je na svog profesora fizike Ognjena Ninkovića. Njegov jedinstveni pristup nastavi povezuje fiziku s ekologijom i ohrabruje učenike da istražuju, eksperimentišu i razvijaju inovativne ideje.

Učenici su „vođe“ nastavnog procesa

Profesor Ninković ističe da su učenici u centru nastave, dok on i njegovi kolege pružaju podršku i usmeravaju njihov rast i razvoj. Njegov kolega, profesor engleskog jezika Vladan Jovanović, takođe igra ključnu ulogu u razvoju eksperimentalnih veština učenika. Pored toga što je prošao obuku za STEM edukatore, profesor Jovanović zajedno s profesorom Ninkovićem vodi robotičku sekciju. Dvojica profesora često drže zajedničke časove, koristeći prilike za interdisciplinarno povezivanje fizike i engleskog jezika.

Jedan od načina na koji profesori Ninković i Jovanović podstiču učenike da istražuju nauku izvan učionice je kroz njihov YouTube kanal. Na kanalu se mogu pronaći razni edukativni video snimci, eksperimenti i demonstracije koji pomažu učenicima da bolje razumeju fiziku, robotiku i programiranje, kao i njihovu međusobnu povezanost.

Savremene veštine kroz okvire praktičnog rada i znanja

Profesor Ninković se fokusira na razvijanje veština kritičkog razmišljanja i istraživanja kod svojih učenika. Njegov cilj je da osposobi mlade ljude da razviju rešenja za savladavanje savremenih izazova kroz primenu naučnih principa fizike i STEM oblasti. Kroz ovaj pristup, učenici ne samo da stiču znanje iz prirodnih oblasti, već i razvijaju veštine potrebne za uspeh u 21. veku.

Učenici Srednje škole „Milorad Vlačić“ zahvaljujući profesoru Ninkoviću i profesoru Jovanoviću imaju priliku da se upuste u svet nauke i inovacija kroz zanimljive i praktične aktivnosti. Ova dvojica inspirativnih profesora svakodnevno pokazuju kako je strast prema obrazovanju ključ za stvaranje naredne generacije naučnika, inovatora i lidera koji će promeniti svet.

Pogledajte kako izgledaju njihove aktivnosti:

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar