Fizika, ekologija i inovacije: Profesor Ognjen Ninković inspiriše mlade umove

Časovi u kojima se i uči i radi

Srednja škola „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, koja obuhvata gimnaziju, fizioterapeutske i farmaceutske tehničare, ponosna je na svog profesora fizike Ognjena Ninkovića. Njegov jedinstveni pristup nastavi povezuje fiziku s ekologijom i ohrabruje učenike da istražuju, eksperimentišu i razvijaju inovativne ideje.

Učenici su „vođe“ nastavnog procesa

Profesor Ninković ističe da su učenici u centru nastave, dok on i njegovi kolege pružaju podršku i usmeravaju njihov rast i razvoj. Njegov kolega, profesor engleskog jezika Vladan Jovanović, takođe igra ključnu ulogu u razvoju eksperimentalnih veština učenika. Pored toga što je prošao obuku za STEM edukatore, profesor Jovanović zajedno s profesorom Ninkovićem vodi robotičku sekciju. Dvojica profesora često drže zajedničke časove, koristeći prilike za interdisciplinarno povezivanje fizike i engleskog jezika.

Jedan od načina na koji profesori Ninković i Jovanović podstiču učenike da istražuju nauku izvan učionice je kroz njihov YouTube kanal. Na kanalu se mogu pronaći razni edukativni video snimci, eksperimenti i demonstracije koji pomažu učenicima da bolje razumeju fiziku, robotiku i programiranje, kao i njihovu međusobnu povezanost.

Savremene veštine kroz okvire praktičnog rada i znanja

Profesor Ninković se fokusira na razvijanje veština kritičkog razmišljanja i istraživanja kod svojih učenika. Njegov cilj je da osposobi mlade ljude da razviju rešenja za savladavanje savremenih izazova kroz primenu naučnih principa fizike i STEM oblasti. Kroz ovaj pristup, učenici ne samo da stiču znanje iz prirodnih oblasti, već i razvijaju veštine potrebne za uspeh u 21. veku.

Učenici Srednje škole „Milorad Vlačić“ zahvaljujući profesoru Ninkoviću i profesoru Jovanoviću imaju priliku da se upuste u svet nauke i inovacija kroz zanimljive i praktične aktivnosti. Ova dvojica inspirativnih profesora svakodnevno pokazuju kako je strast prema obrazovanju ključ za stvaranje naredne generacije naučnika, inovatora i lidera koji će promeniti svet.

Pogledajte kako izgledaju njihove aktivnosti:

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.