Naučne radionice nastavnika Radeta sjajan su dokaz da je nauka za sve i svakoga!

Zanimljive radionice u Međurečju

U srpskom obrazovanju postoje nastavnici koji se ističu ne samo zbog svog posvećenog rada, već i zbog jedinstvenih pristupa koje primenjuju u nastavi. Jedan od njih je Rade Peruničić, nastavnik biologije u Osnovnoj školi „Vučić Veličković“ u Međurečju. Rade nije samo običan nastavnik biologije – on je mentor, inovator i inspiracija za svoje učenike, a i šire.

Naučne radionice koje sva deca vole

Nastavnik Peruničić sprovodi sjajne naučne radionice za predškolce, učenike prvog i četvrtog razreda, koje su sve samo ne tipične. Naime, on ne uči decu samo iz knjiga, već koristi različite resurse i alate kako bi istraživanje i učenje učinio zabavnim i interaktivnim.

Rade je izuzetno aktivan na raznim programima obuka Obrazovnog centra STEM, gde redovno pronalazi nove ideje za svoje aktivnosti. Naši vebinari, obuke i materijali su postali njegova virtuelna riznica inovativnih metoda i strategija koje koristi da unapredi nastavu. Nastavnici koji su stalno otvoreni da stiču nove veštine i znanja, zasigurno imaju i fenomenalne rezultate u praksi, što nastavnik Rade i dokazuje! Upravo je to ono što nastavnika Peruničića čini posebnim – on sve naučeno sprovede u praksi. 

Kako izgledaju radionice nastavnika Radeta?

Nastavnik Rade prenosi svoje znanje na svoje učenike na način koji je za njih razumljiv, zabavan, ali i motivišući. Deca obožavaju njegove časove i sa nestrpljenjem očekuju svaku novu radionicu. Kroz ove radionice, oni ne samo da uče o biologiji i nauci uopšte, već takođe razvijaju kritičko mišljenje, rešavaju probleme i stiču praktične veštine koje će koristiti tokom celog života.

Pogledajte kako izgledaju aktivnosti nastavnika Radeta OVDE i OVDE.

Rade Peruničić je primer kako jedan nastavnik može da unapredi obrazovanje učenika kroz inovativne metode nastave. On je dokazao da učenje ne mora biti ograničeno na četiri zida učionice i da znanje može biti dostupno svima, ako se pristupi na pravi način.

Želimo da zahvalimo nastavniku Peruničiću na njegovom izvanrednom radu i nadamo se da će njegova praksa inspirisati i druge nastavnike da usvoje inovativne metode u nastavi. Njegov pristup nastavi je dokaz da obrazovanje može biti i treba da bude zabavno, inspirativno i praktično, a da deca obožavaju STEM i eksperimentalni pristup!

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.