Naučne radionice nastavnika Radeta sjajan su dokaz da je nauka za sve i svakoga!

Zanimljive radionice u Međurečju

U srpskom obrazovanju postoje nastavnici koji se ističu ne samo zbog svog posvećenog rada, već i zbog jedinstvenih pristupa koje primenjuju u nastavi. Jedan od njih je Rade Peruničić, nastavnik biologije u Osnovnoj školi „Vučić Veličković“ u Međurečju. Rade nije samo običan nastavnik biologije – on je mentor, inovator i inspiracija za svoje učenike, a i šire.

Naučne radionice koje sva deca vole

Nastavnik Peruničić sprovodi sjajne naučne radionice za predškolce, učenike prvog i četvrtog razreda, koje su sve samo ne tipične. Naime, on ne uči decu samo iz knjiga, već koristi različite resurse i alate kako bi istraživanje i učenje učinio zabavnim i interaktivnim.

Rade je izuzetno aktivan na raznim programima obuka Obrazovnog centra STEM, gde redovno pronalazi nove ideje za svoje aktivnosti. Naši vebinari, obuke i materijali su postali njegova virtuelna riznica inovativnih metoda i strategija koje koristi da unapredi nastavu. Nastavnici koji su stalno otvoreni da stiču nove veštine i znanja, zasigurno imaju i fenomenalne rezultate u praksi, što nastavnik Rade i dokazuje! Upravo je to ono što nastavnika Peruničića čini posebnim – on sve naučeno sprovede u praksi. 

Kako izgledaju radionice nastavnika Radeta?

Nastavnik Rade prenosi svoje znanje na svoje učenike na način koji je za njih razumljiv, zabavan, ali i motivišući. Deca obožavaju njegove časove i sa nestrpljenjem očekuju svaku novu radionicu. Kroz ove radionice, oni ne samo da uče o biologiji i nauci uopšte, već takođe razvijaju kritičko mišljenje, rešavaju probleme i stiču praktične veštine koje će koristiti tokom celog života.

Pogledajte kako izgledaju aktivnosti nastavnika Radeta OVDE i OVDE.

Rade Peruničić je primer kako jedan nastavnik može da unapredi obrazovanje učenika kroz inovativne metode nastave. On je dokazao da učenje ne mora biti ograničeno na četiri zida učionice i da znanje može biti dostupno svima, ako se pristupi na pravi način.

Želimo da zahvalimo nastavniku Peruničiću na njegovom izvanrednom radu i nadamo se da će njegova praksa inspirisati i druge nastavnike da usvoje inovativne metode u nastavi. Njegov pristup nastavi je dokaz da obrazovanje može biti i treba da bude zabavno, inspirativno i praktično, a da deca obožavaju STEM i eksperimentalni pristup!

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar