Učenje kroz igru: Kako učiteljica Biljana Mićić pravi od učionice laboratoriju?

Kako od učionice nastaje laboratorija?

Učiteljica Biljana Mićić i njeni đaci iz razreda II6 i IV7 iz izdvojenog odeljenja OŠ „Mića Stanojlović“ iz Koceljeve provode časove na daleko zanimljiviji način od tradicionalne nastave – oni eksperimentišu sa naukom!

Da, dobro ste pročitali. Učiteljica Biljana, uz osmeh vodi svoje đake kroz svet hemijskih reakcija, ali na način koji je sve samo ne dosadan. Zapravo, za učenike ove škole, nauka je postala pravi spektakl.

Pogledajmo šta rade Biljanini eksperimentalci

Njihov najnoviji poduhvat je eksperiment sa kurkumom i sodom bikarbonom, koji pokazuje kako svakodnevne namirnice, poput onih iz naše kuhinje, mogu da posluže za demonstraciju fascinantnih hemijskih procesa.

Ova eksperimentalna seansa nije samo poučna, već je i prilika za učenike da iskažu svoju kreativnost i timski duh. Iznad svega, ova jedinstvena metoda učenja podstiče dečiju radoznalost i želju za saznanjem, ali i pokazuje koliko nauka može biti zabavna i dostupna.

U čemu je značaj ovakvog pristupa?

Deca se, osim što se obrazuju, i zabavljaju. Učiteljica Biljana je tu da ih podrži, da ih nauči, ali i da se sa njima raduje svakom novom otkriću. U njenoj učionici, greške nisu nešto čega se treba plašiti. Naprotiv, to su prilike za nova saznanja i bolje razumevanje.

Škola OŠ „Mića Stanojlović“, dokazuje da se znanje može steći na različite načine, a da pritom ne mora biti ni malo manje vredno ili značajno. Učenje preko eksperimenata, razvijanje timskog duha i otkrivanje sveta nauke na zabavan način samo su neki od načina kako ova škola inspiriše svoje učenike da svakodnevno rastu, uče i postanu pravi mali istraživači.

Kroz ovakav pristup, učenici ne samo da usvajaju naučne koncepte, već i stiču važne životne veštine. Svi oni, sa osmehom na licu, sa radošću čekaju svaki novi dan, novi eksperiment, novu avanturu. Jer za njih, učenje nije obaveza, već putovanje kroz koje upoznaju svet oko sebe i otkrivaju svoje potencijale.

U svetu gde se obrazovanje sve češće smatra obavezom, a ne privilegijom, ova priča iz Biljanine učionice i škole OŠ „Mića Stanojlović“ je podsetnik svima nama koliko je važno pružiti deci priliku da uče na način koji ih inspiriše, koji neguje njihovu kreativnost i radoznalost. Jer, kada se nauka, igra i učenje prepliću, nastaje magija koja oblikuje male umove, pripremajući ih za svet koji ih čeka. U toj magiji, svako dete pronalazi svoj put, svoje mesto, svoju strast. I to je, na kraju, ono što obrazovanje zaista treba da bude!

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar