Dobili smo najveće STEM priznanje i postali jedini akreditovani STEM centar

Lepe vesti stižu u Srbiju, region i Zapadni Balkan

STEM akreditacija na nivou organizacije predstavlja najviši stepen priznanja i potvrde uspešnosti, stručnosti i funkcionalnosti u širenju STEM misije. A mi smo to dobili!

Više od godinu dana aktivno smo se kao zvanični „Obrazovni centar STEM“ sa mrežom nastavnika „STEM zbornica“ trudili da stičemo međunarodna znanja, sertifikate i potvrde kako bi dostigli i onaj najviši stupanj – akreditaciju na nivou organizacije.

Za nas i vas to znači puno! Nove prilike za učenje, nov pristup podučavanju, razvoj STEM metodologije, istraživačkog pristupa i eksperimentalnog rada. I to je samo delić onoga što nas očekuje.

Sada smo i vi i mi, prepoznati i obeleženi na mapi međunarodnih STEM centara. Sada je STEM i zvanično došao u Srbiju, region i Zapadni Balkan! I ovo ne govorimo slučajno – naša akreditacija zaista podrazumeva rad, edukaciju i angažovanje u misiji širenja STEM-a na teritoriji čitavog Zapadnog Balkana.

Kao jedini akreditovani STEM centar široko smo otvorili vrata međunarodnim pristupima STEM edukacije

STEM.org je svetski priznata obrazovna organizacija koja sprovodi akreditaciju za organizacije, mentore i edukatore u oblasti STEMa. Metodologija na kojoj se temelji njihov pristup obuhvata primenu najnovijih alata i tehnika podučavanja koje imaju najbolje rezultate u pedagoškoj/andragoškoj praksi.

Posebno smo ponosni što smo ispunili stroge kriterijume za učešće i sticanje svetski priznatog STEM.org Certified™ sertifikata i kredencijala koji potvrđuju visok nivo stečenih veštine potrebnih za izgradnju održivih STEM inicijativa u praktično svakom okruženju i svakom obrazovnom sistemu. Kroz proces akreditacije upoznali smo se temeljno sa STEM pristupima širom sveta, analizirali stotine STEM aktivnosti već primenjenih u učionicama i prikupili brojne materijale koje jedva čekamo da vam pokažemo! Više o tome možete pročitati ovde.

Šta ova akreditacija znači za svakoga od vas?

 1. Priliku da možete da učite o STEM-u i stičete međunarodne STEM potvrde i sertifikate prepoznate svuda u svetu;
 2. Pohađate specijalizovane programe namenjene isključivo nastavnicima i vaspitačima koji primenjuju STEM;
 3. Upoznajete STEM kroz praksu – saznajete kako se koncipira STEM čas, šta se radi u situacijama da eksperiment ne možete da završite tokom jednog školskog časa, kako se ocenjuju STEM aktivnosti, kako se STEM primenjuje kroz inkluzivno obrazovanje, kako izgleda STEM u vanučioničkoj nastavi i još mnogo toga…

Verujte nam primena STEM-a nije samo realizacija eksperimenta ili istraživanja, to je sticanje veština, koje vama olakšavaju obrazovno-vaspitni rad, a učenicima daju ulaznicu za bolju budućnost, zapošljavanje i snalaženje u savremenom svetu!

Znate li zašto smo baš mi dobili STEM akreditaciju?

Zato što smo izgradili najveću STEM zajednicu, od preko 14.000 članova, u kojoj svi podjednako rastemo i razvijamo se.

I još važnije: zato što je Međunarodni centar za primenjene STEM nauke i istraživanje prepoznao ogroman potencijal u nama i vama. Da, u vama! U vašoj želji da učešćem na našim obukama saznate više, da srdačno primenjujete STEM u nastavi i otvoreno prihvatate zanimljive predloge i pristupe.

Zato nastavljamo dalje! Sticanjem međunarodne akreditacije dobili smo pristup ogromnoj bazi STEM eksperimenata i aktivnosti iz Međunarodnog časopisa za primenjeno STEM obrazovanje koji je trenutno dostupan za samo 429 STEM članova na svetu. Jedan od njih smo mi, vi i mi!

Očekuje nas puno zanimljivih aktivnosti u narednom periodu!

Ako ne želite da propustite naše naredne događaje, obuke i radionice, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnim pozivima i STEM vestima.

Komentari
 • Dragica Todorčević

  Čestitam!Radujem se zajedno sa vama.

  Reply
 • Vesna Sugareva

  Bravo .Čestitki.

  Reply
 • Milutin Komanović

  Čestitam,
  Očekujem da će biti dobrih priloga STEM obrazovanju.
  Srdačan pozdrav,

  Reply
 • Branka Lačević

  Sve čestitke!Obilje pozitivne energije i inovativnog pristupa!!!

  Reply
 • Ivana Nićin

  Poštovani, sretna sam što sam dio Vašeg tima i veseli me suradnja s vama. Živim u Osijeku (Hrvatska) i divno je imati vas za prijatelje.

  Reply
 • Violeta Petkovska

  Cestitam.Bravo.

  Reply
 • Slađana Aćimović

  Čestitam ,zasluženo priznanje u rukama enuzijasta i inovatora .Čast mi je bila da sarađujem sa jednom od vas.Nadam se daljoj sradnji.

  Reply
 • Jasna Čigoja

  Zasluženo. Svaka čast!
  Nastavite dalje i budite jos bolji!
  Hvala što sve to delite sa nama!

  Reply
 • Ivana Marinković

  Bravo! Ovo i zaslužujete, svaka čast. Imate najbolje ideje, energiju i pristup.

  Reply
Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.