Dobili smo najveće STEM priznanje i postali jedini akreditovani STEM centar

Lepe vesti stižu u Srbiju, region i Zapadni Balkan

STEM akreditacija na nivou organizacije predstavlja najviši stepen priznanja i potvrde uspešnosti, stručnosti i funkcionalnosti u širenju STEM misije. A mi smo to dobili!

Više od godinu dana aktivno smo se kao zvanični „Obrazovni centar STEM“ sa mrežom nastavnika „STEM zbornica“ trudili da stičemo međunarodna znanja, sertifikate i potvrde kako bi dostigli i onaj najviši stupanj – akreditaciju na nivou organizacije.

Za nas i vas to znači puno! Nove prilike za učenje, nov pristup podučavanju, razvoj STEM metodologije, istraživačkog pristupa i eksperimentalnog rada. I to je samo delić onoga što nas očekuje.

Sada smo i vi i mi, prepoznati i obeleženi na mapi međunarodnih STEM centara. Sada je STEM i zvanično došao u Srbiju, region i Zapadni Balkan! I ovo ne govorimo slučajno – naša akreditacija zaista podrazumeva rad, edukaciju i angažovanje u misiji širenja STEM-a na teritoriji čitavog Zapadnog Balkana.

Kao jedini akreditovani STEM centar široko smo otvorili vrata međunarodnim pristupima STEM edukacije

STEM.org je svetski priznata obrazovna organizacija koja sprovodi akreditaciju za organizacije, mentore i edukatore u oblasti STEMa. Metodologija na kojoj se temelji njihov pristup obuhvata primenu najnovijih alata i tehnika podučavanja koje imaju najbolje rezultate u pedagoškoj/andragoškoj praksi.

Posebno smo ponosni što smo ispunili stroge kriterijume za učešće i sticanje svetski priznatog STEM.org Certified™ sertifikata i kredencijala koji potvrđuju visok nivo stečenih veštine potrebnih za izgradnju održivih STEM inicijativa u praktično svakom okruženju i svakom obrazovnom sistemu. Kroz proces akreditacije upoznali smo se temeljno sa STEM pristupima širom sveta, analizirali stotine STEM aktivnosti već primenjenih u učionicama i prikupili brojne materijale koje jedva čekamo da vam pokažemo! Više o tome možete pročitati ovde.

Šta ova akreditacija znači za svakoga od vas?

  1. Priliku da možete da učite o STEM-u i stičete međunarodne STEM potvrde i sertifikate prepoznate svuda u svetu;
  2. Pohađate specijalizovane programe namenjene isključivo nastavnicima i vaspitačima koji primenjuju STEM;
  3. Upoznajete STEM kroz praksu – saznajete kako se koncipira STEM čas, šta se radi u situacijama da eksperiment ne možete da završite tokom jednog školskog časa, kako se ocenjuju STEM aktivnosti, kako se STEM primenjuje kroz inkluzivno obrazovanje, kako izgleda STEM u vanučioničkoj nastavi i još mnogo toga…

Verujte nam primena STEM-a nije samo realizacija eksperimenta ili istraživanja, to je sticanje veština, koje vama olakšavaju obrazovno-vaspitni rad, a učenicima daju ulaznicu za bolju budućnost, zapošljavanje i snalaženje u savremenom svetu!

Znate li zašto smo baš mi dobili STEM akreditaciju?

Zato što smo izgradili najveću STEM zajednicu, od preko 14.000 članova, u kojoj svi podjednako rastemo i razvijamo se.

I još važnije: zato što je Međunarodni centar za primenjene STEM nauke i istraživanje prepoznao ogroman potencijal u nama i vama. Da, u vama! U vašoj želji da učešćem na našim obukama saznate više, da srdačno primenjujete STEM u nastavi i otvoreno prihvatate zanimljive predloge i pristupe.

Zato nastavljamo dalje! Sticanjem međunarodne akreditacije dobili smo pristup ogromnoj bazi STEM eksperimenata i aktivnosti iz Međunarodnog časopisa za primenjeno STEM obrazovanje koji je trenutno dostupan za samo 429 STEM članova na svetu. Jedan od njih smo mi, vi i mi!

Očekuje nas puno zanimljivih aktivnosti u narednom periodu!

Ako ne želite da propustite naše naredne događaje, obuke i radionice, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnim pozivima i STEM vestima.

Komentari
  • Dragica Todorčević

    Čestitam!Radujem se zajedno sa vama.

    Reply
  • Vesna Sugareva

    Браво .Честитки.

    Reply
  • Milutin Komanović

    Čestitam,
    Očekujem da će biti dobrih priloga STEM obrazovanju.
    Srdačan pozdrav,

    Reply
  • Branka Lačević

    Sve čestitke!Obilje pozitivne energije i inovativnog pristupa!!!

    Reply
  • Ivana Nićin

    Poštovani, sretna sam što sam dio Vašeg tima i veseli me suradnja s vama. Živim u Osijeku (Hrvatska) i divno je imati vas za prijatelje.

    Reply
  • Violeta Petkovska

    Cestitam.Bravo.

    Reply
  • Slađana Aćimović

    Čestitam ,zasluženo priznanje u rukama enuzijasta i inovatora .Čast mi je bila da sarađujem sa jednom od vas.Nadam se daljoj sradnji.

    Reply
  • Jasna Čigoja

    Zasluženo. Svaka čast!
    Nastavite dalje i budite jos bolji!
    Hvala što sve to delite sa nama!

    Reply
  • Ivana Marinković

    Bravo! Ovo i zaslužujete, svaka čast. Imate najbolje ideje, energiju i pristup.

    Reply
Ostavite komentar