Časove nastavnice Aleksandre svi vole, a evo i zašto!

Dođite na čas gde svi rade i stvaraju

Nastavnica Aleksandra Vojnović iz Osnovne škole „Majka Jugovića“ u Zemunu uspešno prenosi svoju strast prema tehnici i tehnologiji kroz zanimljive aktivnosti koje sprovodi sa svojim učenicima. Kroz praktične časove modelovanja, ona podstiče kreativnost i motivaciju učenika, dok istovremeno razvija njihove veštine i znanje u oblasti tehnike. 

U ovom blogu ćemo istražiti kako nastavnica Aleksandra Vojnović inspiriše učenike i zašto su njeni časovi tehnike i tehnologije posebni.

Praktičan rad daje najbolje rezultate i u znanju i veštinama

Na časovima tehnike i tehnologije, Aleksandrini učenici sedmog razreda imaju priliku da rade na veoma zanimljivim projektima. Jedan od njih je izrada vodenih turbina u okviru nastavne jedinice „Pogonske mašine“. Kroz ovaj projekat, učenici se upoznaju sa osnovama mehanike, hidraulike i energetske konverzije, dok istovremeno razvijaju praktične veštine potrebne za izradu modela i maketa.

Časovi modelovanja su izuzetno interesantni za učenike, jer podstiču njihovu kreativnost i maštovitost. Učenici su tokom ovih časova veoma fokusirani na izradu što boljih modela ili maketa, što pokazuje njihovu motivaciju i posvećenost zadatku. Nastavnica Aleksandra koristi različite metode i materijale kako bi učenicima omogućila što kreativniji i dinamičniji rad, ali i obezbedila bolje zapamćivanje gradiva.

Ovakav pristup podučavanju tehnike i tehnologije omogućava učenicima da razvijaju svoje sposobnosti rešavanja problema, timskog rada i komunikacije, što su veštine koje su veoma važne u današnjem svetu. 

Pogledajmo kako izgledaju Aleksandrini časovi

U praktičnom, STEM pristupu, nastavnik nadgleda, a učenici vode čas

Da je nastavnik kroz praktičan pristup fasilitator, govori i činjenica što je deci kroz ovakav rad potrebna samo usmerena podrška i jasne smernice, a većinu posla nadalje učenici sprovode sami, čime se doprinosi njihovom samopouzdanju i entuzijazmu prema predmetu.

Kroz ovakav pristup, deca razvijaju svoje veštine, znanje i kreativnost, dok istovremeno stiču pozitivan stav prema oblasti tehnike, te i upoznaju nauku na praktičan, jasan i razumljiv način.

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar

Pridružite se zajednici od više od 15.000 nastavnika .

STEM je za svakoga!

Bravo! Uspešno ste se prijavili.

Nešto nije dobro. Pokušajte ponovo.

STEM eksperimenti will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.