Časove nastavnice Aleksandre svi vole, a evo i zašto!

Dođite na čas gde svi rade i stvaraju

Nastavnica Aleksandra Vojnović iz Osnovne škole „Majka Jugovića“ u Zemunu uspešno prenosi svoju strast prema tehnici i tehnologiji kroz zanimljive aktivnosti koje sprovodi sa svojim učenicima. Kroz praktične časove modelovanja, ona podstiče kreativnost i motivaciju učenika, dok istovremeno razvija njihove veštine i znanje u oblasti tehnike. 

U ovom blogu ćemo istražiti kako nastavnica Aleksandra Vojnović inspiriše učenike i zašto su njeni časovi tehnike i tehnologije posebni.

Praktičan rad daje najbolje rezultate i u znanju i veštinama

Na časovima tehnike i tehnologije, Aleksandrini učenici sedmog razreda imaju priliku da rade na veoma zanimljivim projektima. Jedan od njih je izrada vodenih turbina u okviru nastavne jedinice „Pogonske mašine“. Kroz ovaj projekat, učenici se upoznaju sa osnovama mehanike, hidraulike i energetske konverzije, dok istovremeno razvijaju praktične veštine potrebne za izradu modela i maketa.

Časovi modelovanja su izuzetno interesantni za učenike, jer podstiču njihovu kreativnost i maštovitost. Učenici su tokom ovih časova veoma fokusirani na izradu što boljih modela ili maketa, što pokazuje njihovu motivaciju i posvećenost zadatku. Nastavnica Aleksandra koristi različite metode i materijale kako bi učenicima omogućila što kreativniji i dinamičniji rad, ali i obezbedila bolje zapamćivanje gradiva.

Ovakav pristup podučavanju tehnike i tehnologije omogućava učenicima da razvijaju svoje sposobnosti rešavanja problema, timskog rada i komunikacije, što su veštine koje su veoma važne u današnjem svetu. 

Pogledajmo kako izgledaju Aleksandrini časovi

U praktičnom, STEM pristupu, nastavnik nadgleda, a učenici vode čas

Da je nastavnik kroz praktičan pristup fasilitator, govori i činjenica što je deci kroz ovakav rad potrebna samo usmerena podrška i jasne smernice, a većinu posla nadalje učenici sprovode sami, čime se doprinosi njihovom samopouzdanju i entuzijazmu prema predmetu.

Kroz ovakav pristup, deca razvijaju svoje veštine, znanje i kreativnost, dok istovremeno stiču pozitivan stav prema oblasti tehnike, te i upoznaju nauku na praktičan, jasan i razumljiv način.

Ne propustite nove ideje, pridružite nam se OVDE i budite uvek u toku sa aktuelnostima.

Ostavite komentar