STEM priručnik: Zanimljiv početak nove školske godine

Razvijamo STEM kulturu u učionici

Dragi članovi STEM zajednice,

Da li se spremate za početak školske godine? Verujemo da polako već pripremate plan i program, razmišljate kako ćete se videti sa učenicima, šta ćete im ispričati, ali i šta će oni vama reći. Neraskidiva veza učenika i nastavnika! 😉

Ideje za razvoj STEM kulture u učionici

Da bismo vam olakšali početak školske godine, pripremili smo vam priručnik koji će vam pomoći da povežete učenike u jedinstvenu zajednicu koja zajednički radi na razvoju rešenja, istraživanju, eksperimentisanju. Ne, ovo nisu klasični naučni eksperimenti! Ovo su zanimljive aktivnosti koje ste sigurno već sprovodili nekada, samo možda niste bili svesni da je STEM osnova toga.

A da biste stvorili odeljensku zajednicu koja je spremna da eksperimentiše, istražuje i traži rešenja, važno je da učenike povežete kao tim i pomognete im da se međusobno povežu, te prepoznaju kompetencije svakog od njih. A onda će svaki naredni eksperiment ići lakše, jer će i sami znati ko je dobar u čemu.

Pa, hajde da to i otkrijemo.

Ukoliko imate neka pitanja za nas, slobodno nam pišite na imejl: stemzbornica@gmail.comChatbot na veb sajtu, Facebook stranicu, a mi ćemo vam rado odgovoriti na sve.

Ostavite komentar